[Mario Soria] 365 dies de compromisos

No Comment

Avui 14 de novembre és un dia especial per molts motius, el més significatiu -des del meu punt de vista- és la nostra capacitat de construir el futur que volem. Ho fem dia a dia i amb la determinació de qui creu en el que està fent. Els Cants de Llibertat n’és un exemple.

Recordo que fa 365 dies, aquest espai de reivindicació i construcció col·lectiva va néixer d’una manera espontània, fruit de la legítima indignació ciutadana, davant les injustícies que els nostres líders polítics i socials començaven a patir.

En aquell primer dia la tristesa era enorme i l’angoixa evident; només mitigada per la música dels nostres artistes. Aquells primers cants conjuraven la nostra unitat com a poble davant l’adversitat i la incertesa del futur.

Llibertat era la paraula protagonista. Avui encara ho és i demà continuarà sent-ho fins que els nostres companys i companyes de ruta siguin amb nosaltres; siguin a casa. Des del primer dia, Terrassa ha estat amb aquesta reivindicació.

365 dies que no es limiten a ser efemèrides al calendari sinó que representen el compromís assumit en la lluita per la independència, en la construcció de la república i en l’acció política sobre la ciutat.

Com a ciutadania lluitem per la independència en pluralitat de formes i en unitat d’acció. Fem servir la música, la poesia, l’humor, la paraula, el silenci, als càntics de denúncia, les pols de colors; sempre amb vocació de no-violència.

De vegades ens sembla que no som prou contundents ni efectius. Però ho som. Ho hem sigut en cada moment que calia. I la prova és el comportament cada cop més repressiu per part de l’estat i l’acció cada cop més violenta de les brigades de neteja que circulen clandestinament pels nostres carrers. Si no fóssim efectius, ens ignorarien.

Construïm la República també des de la diversitat. Som capaços de definir grans paradigmes de país i dibuixar l‘horitzó comú cap a on caminar; i alhora, difondre l’ideari republicà en cada acció quotidiana: al carrer, a l’escola, a casa, a la feina, amb amistats, la família. Som conscients que en aquestes petites accions convidem a la societat a formar part del nostre ambiciós projecte republicà.

El tercer compromís assumit és el de l’acció política sobre la ciutat. Aviat tindrem eleccions municipals i és aquesta una oportunitat magnífica per aconseguir l’alcaldia i obrir les portes del consistori a la República És el nou repte com a ciutadania de Terrassa, és el nou lloc des d’on lluitar per la independència i construir la república.

Tenim un instrument a l’abast per fer-ho possible: Primàries Catalunya. És la proposta de l’ANC i altres col·lectius per empoderar la ciutadania, promoure la regeneració democràtica, implementar el mandat de l’1 d’octubre i del 3 d’octubre i assegurar una llista integradora de l’independentisme.

Primàries Catalunya és un mecanisme per formar una llista transversal de candidatura des de la ciutadania, en eleccions internes obertes a tothom.

Així, la nostra voluntat de construir el futur que volem s’abocarà a l’acció política sobre la ciutat amb la diversitat i la força que tenim com a ciutadania que és conscient de la necessitat de renovar les pràctiques polítiques.

Però que la diversitat no es confongui amb dispersió. Tot el contrari!. Primàries Catalunya té la vocació de ser l’expressió del que demanem cada tarda des de fa 365 dies: treballar colze a colze per la llibertat de Catalunya.

Mario Soria Aguilar, ANC-Terrassa per la Independència. Terrassa, 14 de novembre de 2018

Related Articles

Deixa un comentari