[Mario Soria] De censures i màscares. La infàmia política a Terrassa

No Comment

El passat dijous 31 de gener el Ple va aprovar el següent acord a la Junta de Portaveus: Penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament denunciant la injustícia amb les preses i els presos polítics.

Va ser possible gràcies a un consens democràtic de CUP, ERC-MES, PdeCAT i TeC. En altres paraules, gràcies a la mirada sensible davant la vulneració de drets del més del 50% de les regidores i regidors del Ple Municipal, que alhora representen a 42.234 votants de Terrassa.

24 h després, la ciutadania rebíem la noticia pública, per part de diversos regidors, que aquesta decisió consensuada havia estat bloquejada per part del nostre alcalde, apel·lant a una consulta administrativa de la seva validesa legal.

Amb data de 8 de febrer, el Director de Serveis Jurídics i Secretariat emet opinió contraria a l’acord de la Junta de portaveus sota l’argument de la neutralitat i objectivitat institucional.

Però, existeix la neutralitat institucional? No. Així de simple.

La resposta és evident i les imatges contundents. Per exemple, la bandera arciris de reivindicació dels drets del col·lectiu LGBTIQ+, els colors amb els quals la façana de l’ajuntament s’il·lumina durant el dia internacional de la paràlisi cerebral o el 8 de març en reivindicació dels drets de les dones o els actes oficials en defensa del Drets Humans el dia de la memòria de l’Holocaust Nazi. Tots són casos de missatges polítics emesos des de la institució per construir una societat més justa i més conscient de les seves lluites i dels seus drets.

Però, una pancarta que reivindica la democràcia i expressa la greu situació de violació de drets polítics no és possible perquè trenca la neutralitat i objectivitat institucional.

El que passa en realitat és què s’ha de callar la violació dels drets quan aquests no són els drets que li convé al govern municipal defensar. Perquè el PSOE mai s’atreviria a aplicar aquest argument sobre altres col·lectius; només sobre el republicanisme.

Ho hem de dir clar, el govern municipal ha aplicat la censura a la llibertat d’expressió política sobre la Junta de Portaveus, el Ple Municipal i la societat de Terrassa.

Una nova màscara ha caigut i deixa veure les cares de la infàmia local.

Mario Soria Aguilar, Candidat de la Llista de Primàries Terrassa, 188 febrer 2019

Related Articles

Deixa un comentari