(Miquel Mallafré) 10 MINUTS

No Comment

Miquel Mallafré

Temps de memòria d’un peix, un segon. Temps de capacitat de diàleg del ministre d’Educació i Cultura José Ignacio Wert, 10 minuts. Podem deduir que està més a prop del peix que de l’ésser humà, amb la qual cosa es demostra que el seu intel·lecte fot aigües per tots els costats. 10 minuts, és el temps normal pel ministre quan no té cap mena d’argument. 10 minuts va necessitar per explicar la seva llei. 10 minuts ha estat el temps que ha necessitat per despatxar la qüestió “Llengua Catalana”. 10 minuts és l’eternitat per a aquest senyor.

Wert és la regressió de l’educació i la cultura als anys 60. Wert és una peça més del model FAES/PP, el problema de l’educació no és Wert, és el PP. L’Educació i la Cultura d’aquest país és el que anomeno model “Prestige”. Rajoy i els seus, deixa enfonsar el sistema educatiu mentre es rasca l’entrecuix, d’aquí a quinze anys veurem les conseqüències, la gent se n’oblida i el mal golut és irreversible i, el futur, el nostre futur, el dels nostres fills i el del país són el “Prestige”. Existeix un crim social tan ben programat?

Els ciutadans que creiem en la necessitat de mantenir i inclús millorar l’estat del benestar, no podem permetre que aquests delinqüents ideològics com el Wert destrueixin amb les seves malintencionades reformes el que ha costat dècades aconseguir. L’educació és el pilar bàsic per garantir un futur raonable per a les generacions del futur, i per això el principi d’igualtat d’oportunitats és imprescindible que no es perdi. El que realment pretén aquest personatge amb la seva modificació de tot el sistema -sobretot amb les beques-, és limitar el nombre d’estudiants de procedència humil a la Universitat, perquè segons paraules seves “n’hi ha masses”. La idea bàsica de la perversa ideologia d’aquest individu és la de fer que els estudis universitaris tornin a ser el privilegi d’una minoria, que aprofitant l’esmentat privilegi, tinguin accés sense competència als llocs més rellevants de l’administració i l’empresa privada. La resta de la població amb vocació universitària però sense possibilitats econòmiques, només podrà aspirar en el millor dels casos, a una formació professional. Wert i la resta de companys ministres liquidadors de l’estat del benestar i, de la pròpia democràcia haurien de ser rebuts amb tomàquets, però de llauna de mig quilo. Només així s’adonarien de la destrossa que han provocat a tota la ciutadania.

Wert s’ha encaparrat en carregar-se l’Educació i les possibilitats de milers de joves, aquests que a la resta del món se’ls considera com “el futur del país”. La seva llei queda reservada pels seus, o sigui, la gent que més diners tingui, l’alumne es convertirà en un client, podràs suspendre al juny la meitat del curs, però si tens diners al setembre se’t podrà fer un “apanyo”. La seva llei ens porta al segle XIX, on a la Universitat només hi podien anar els fills dels metges, dels farmacèutics, dels capellans i dels terratinents. La resta, encara que fossis bon estudiant i tinguessis bones notes al batxillerat, si la teva economia familiar no donava per més, doncs a treballar al camp o a la fàbrica, ara, fes-te fotre. Anem enrere com els crancs, aquest ministre (govern) treu les possibilitats de millora de qualsevol alumne. La llei Wert no els fa perdre un any, els fa perdre el futur universitari, ja que no podran tornar-se a matricular fins que no paguin el deute. Les conseqüències de la llei Wert seran nefastes pel futur de tothom. És nociva.

Wert hauria de ser imputat per atemptar greument contra l’educació publica amb el suport de la màfia clerical, posant un filtre insalvable. Els fills dels rics -encara que siguin semi analfabets-, han de copar els llocs de poder, així ho diu el guió. Els alumnes que no tinguin mitjans econòmics estan condemnats. És una llei amb una ideologia molt marcada: dreta rància, arnada i amb una forta pudor a ciri de sagristia. L’educació i la formació per a qui pugui pagar-se-la i sobretot, amb el pretext de la crisi afavorir d’una manera definitiva a la privada, si amb això es promou el fonamentalisme, molt millor. Senyor Wert, vostè no té cap mena de vergonya, de fet com tot el govern del que forma part. Un cop més a la nostra història es demostra que estem en mans d’uns incompetents que saben perfectament el què estan perpetrant. No es queixi que no li donin la mà, encara està de sort que no el saludin amb la mà plana a l’alçada de la cara.

Ara vol abandonar el seu departament per anar-se’n a Europa. Les rates són les primeres que abandonen sempre el vaixell. Però com pot marxar sense haver perpetrat la “reforma universitària”? Es perdrà l’orgull de veure les conseqüències de la seva gestió? No respondrà pel futur de l’educació? Tem alguna cosa? Ben bé que l’ofici de polític darrerament es distingeix per fer de cada solució un problema, vendre realitats que no existeixen a tots els ciutadans incauts que s’han cregut que la democràcia participativa existeix. Ara anirà a un lloc que rebrà el doble de sou i la meitat de pressió. Magnífic!

Després de destrossar el país se n’anirà a Europa a dormir la ressaca. Ha muntat el que ha muntat i ara vol marxar? Un cop més es demostra que les rates són així, es comprova que el Parlament Europeu esdevé com una mena de Senat del qual només treuen rendiment la gent que està en nòmina. Sous pornogràfics, una vida de collons i, cap mena de responsabilitat. De passada i com qui no vol la cosa, que algú m’expliqui un cop més allò del vot, és que m’he perdut tantes vegades que ja no me’n recordo de què va la cosa. Si aquest país no fos una claveguera, a Europa no hi hauria d’anar cap ex membre d’un govern, en canvi tot apunta que enviaran a les restes fòssils del PP a un retir daurat. És el de sempre, un cop feta la feina d’arrasar els drets dels treballadors i estudiants i, quedar com uns cretins davant tothom, es refugien en càrrecs o en llistes tancades per tapar la seva pròpia incapacitat i inutilitat davant la societat, això si, demostrant i amb escreix la seva agressió a la mateixa, amb una sola diferència i, és que allà els 10 minuts se li faran eterns. A un espècimen com Wert l’haurien de retornar a Atapuerca i, fotre a la presó a la persona que el va excavar.

Related Articles

Deixa un comentari