[Miquel Mallafré] El contrasentit de la democràcia (a manera de relat imaginari)

No Comment

Si tan segurs estan de la monarquia, per què tanta por a votar-la?

La Monarquia pel que es veu és sinònim de bon govern. Exemples: Felip V, Carlos IV, Fernando VII, Isabel II, Amadeu de Saboya, Alfonso XIII, Nicolás II, Leopold II, Shah de Persia, Guillem II, Francisco José, Hassan del Marroc, Juan Carlos I i el preparao… segueixo? Em sembla bé que hi hagi gent a la que li agradi la monarquia, és més, ho respecto, però, si us plau, amb un argumentari seriós, no amb supersticions i estupideses de gent anormal.

Anem a “l’asunto”. Papá, a tu et va posar Franco, però ara com és que m’has deixat a mi amb tot això? Seré un rei democràtic? No fill meu, a tu t’ha posat el PP, el PSOE i l’IBEX, no seràs un rei democràtic, seràs un rei constitucional que és molt millor. La democràcia és de molts, de tota la ciutadania, la Constitució és d’uns quants amics meus. Vaja, però papá, per què no fas com d’altres famílies amb pedigrí d’Europa i, en lloc d’haver abdicat en mi, no ho feies en una de les meves germanes més grans?

Ras i curt, fill meu, és que elles, no tenen aparell pràctic per pixar. Però papá, per què es necessita aparell pràctic per ser rei? Doncs per ser més democràtic. No ho entenc papá… Que n’ets de justet, fill meu. Ja ho entendràs fill i, por què no te callas d’una puta vegada que m’espantes els elefants. Au, ves a veure que fa l’anorèxica.

La consulta o el referèndum és més necessari que mai en aquest país, el forat a la Constitució es pot trobar, només cal voluntat política. Els ciutadans d’aquest país van perdre l’oportunitat al s. XIX. El 1808 van aixecar-se espontàniament contra el francès, per defensar a uns monarques corruptes fins el moll de l’os. El s. XX, juliol de 1936, uns generals es van prendre com a seva la voluntat d’un poble.

L’oportunitat del s. XXI? El poble torna a ser tractat com a súbdits i no pas com a ciutadans. M’explico. La dreta segueix en la seva línia habitual, per això com per a tot, ens consideren inferiors i idiotes i… ja està. Qui realment està tractant als ciutadans com a menors d’edat és el llinatge del PSOE, no hi ha cap altra forma d’entendre la por que tenen a què creuem el pas zebra.

El rei està preparat per regnar? No tinc ni idea (és un rei que es mossega les ungles i pateix de narcolèpsia). El que tinc clar és que seguirà havent-hi categories. En aquest país amb aquests governants-totxo i que són sords, la cosa està molt difícil. Però tard o d’hora, la sordesa no els sortirà gratis i la ceguesa tampoc, tant l’una com l’altre els passarà factura.

No dubto gens que en un referèndum guanyaria “el preparao”, més encara en un país que elegeix el que calgui, ja no tan sols la monarquia, sinó gairebé tot. Per què? Doncs perquè, sí. Perquè ho diu la TV, la tradició, la por i la mandra. En realitat l’Espanya profunda és tan gran que sempre sorgeix i ho desborda tot, com l’escuma al bullir la sopa. Són excessius i potser no ens hauríem d’apassionar massa per res. Ja han començat els cants de sirena sobre el fet que les monarquies garanteixen millor riquesa i estàndard de vida a les poblacions, bla, bla i bla i fins la propera.

miquel mallafré, 4 de maig de 2021

Related Articles

Deixa un comentari