[Miquel Mallafré] Els de dalt, primer

No Comment

Escoltar a segons quins personatges públics i mitjans afins parlar sobre les preferències a l’hora de posar una vacuna, fins ara podia fer una certa gràcia, però ara comença a fer por. Quan un responsable públic parla de gent “essencial” i considera com a tal al rei i família, generals, presidents diversos, alcaldes o la jerarquia de l’església, en lloc dels sanitaris, transportistes, professorat, alimentació o neteja, diria que no anem massa bé.

De tota aquesta nissaga de superdotats que vetllen per la nostra salut, si ho analitzem una mica trobem que són els mateixos paràsits de sempre i, com a paràsits són com el virus, necessiten seguir parasitant, vivint a esquena de l’esforç de la resta, per seguir sobrevivint. El més lamentable és que va creixent la brama que, en efecte, hi ha persones “importants” per a la societat, amb una responsabilitat al seu davant, persones que tenen prioritat de vida sobre la resta de contribuents o mortals. Tots els grups que he anomenat primer, es consideren “grups prioritaris essencials?” Ja n’hi ha prou amb la permissivitat dels insolidaris i irresponsables que es passen pel folre qualsevol mena de norma en el control d’una pandèmia que està ocasionant innumerables morts així com un dolor immens en moltes famílies o cercles pròxims a les víctimes.

Els partits polítics (sobretot PSOE i PP), són els que haurien d’estar cessant tots els polítics que es colen en la vacunació. Els militars que també ho fan o d’altres dirigents haurien de ser fulminats dels seus llocs, ja que com a funcionaris públics han de ser servidors públics, en lloc de servir-se del que és públic per obtenir privilegis. Els que s’han saltat la cua, els podrien enviar com a voluntaris durant una temporada a cuidar i rentar malalts de Covid als hospitals. Només és un suggeriment. Una vegada més tornem a comprovar com en el trident format per l’església, els militars i els polítics corruptes s’amaguen unes rates molt grosses que utilitzen la societat de manera exclusiva per benefici propi. La irresponsabilitat no és tan sols organitzar festes diverses o raves, irresponsabilitat és també el que fan aquests càrrecs públics. Irresponsabilitat és considerar que, malgrat que hi hagi un protocol acordat, jo me’l puc saltar perquè tinc un càrrec important, i sobretot, perquè amb una mica de sort no se n’assabentarà ningú.

Quan un vaixell s’enfonsa, els nens, els ancians i les dones són els primers que evacuen. La tripulació sempre és l’última. Posem per cas (perdoneu que posi aquest exemple) que la pandèmia és el Titànic i les vacunes els bots salvavides. Què ha passat? Doncs que els primers a tirar-se de cap per agafar els bots salvavides ha estat la tripulació. Alcaldes, regidors, el cap de l’Estat Major de la Defensa i els seus acòlits, més oficials de l’Exèrcit, empresaris, directors d’hospitals, alts càrrecs, capellans i bisbes… En fi, tota la crosta del que anomenem: les forces vives. Per entendre la gravetat del que han fet, són els primers que s’han pujat a les barques que havien de salvar als milers de sanitaris, ancians i treballadors bàsics que s’han quedat al vaixell. Els hi han fotut el salvavides a qui més ho necessitava. La seva irresponsabilitat costarà vides.

De formigó és el rostre d’aquesta gent. Aquest país l’han convertit en un basalt definitiu irrespirable. S’ha de ser molt imbècil o un incaut de manual per ser patriota, això sí, si no és per ús propi, per norma general van associats a les tres plagues vomitives que cantava el carlisme: déu, pàtria i rei, aquest últim avui en dia multiplicat per dos. La resta, per molt risc que hi hagi, per molt essencials que siguin en aquest corrupte sistema, seguiran sent súbdits disposats a donar mostres una vegada més. És el que tenen les monarquies per molt parlamentàries que aquestes siguin, ens hem de consolar amb què el virus no entén de política. D’altra banda, algú del Govern Central o Autonòmic ha informat d’una manera clara de quin és el pla de vacunació i com s’està executant? Sobre les eleccions ens ho expliquen al detall. Passem negre.

miquel mallafré, 27 de gener de 2021

Related Articles

Deixa un comentari