[Miquel Mallafré] Per què li diuen pin parental quan en realitat és censura?

No Comment

Un fill, una filla, no són ni una nevera, ni un armari, ni un cavall. Són ciutadans amb drets a ser educats, inclús per sobre de la intolerància o e fanatisme dels seus pares. Els fills no són propietat de ningú. Els teus fills, no són teus; els teus fills tenen la seva vida i tu la teva; els teus fills, tenen els seus drets que estan molt per sobre de les idees troglodites dels seus pares. Els nens i les nenes no són dels seus pares, no s’inscriuen en el registre de la propietat, s’acostuma a fer al registre civil.

Els drets dels pares no estan en joc, els que sí que ho estan són els dels infants. Plantejar-ho d’un altra manera és tractar a aquests subjectes de passius sense veu ni drets, és robar-los la titularitat de la seva vida, tractar-los com a objectes. Que el PP i Vox recolzin el dret dels pares a aplicar un veto a continguts educatius que ja va fracassar al Tribunal Suprem amb l’Educació per la Ciutadania, són ganes de tornar a Atapuerca. Heu provat d’anar a una escola de pares? Sou molt deficients, sense cap mena de matisos, senyors de Vox i PP. No teniu ni puta idea de què vol dir i el que és treballar en un centre públic.

“els teus fills tenen la seva vida i tu la teva; els teus fills, tenen els seus drets que estan molt per sobre de les idees troglodites dels seus pares.”

A les escoles, els plans d’estudi i les activitats les decideix el professorat, no “papá o mamá”, els fills són una responsabilitat, no una propietat. A les escoles i als instituts, no se’ls ha d’ensenyar el que vulguin els pares, per això tenen uns currículums establerts per la llei. Són centres on se’ls educa en la igualtat, el respecte, la tolerància (entre d’altres). Ho diu la Constitució, sí, la mateixa amb què s’omplen la boca. D’aquesta manera, el fill d’un racista homòfob, un feixista o un militant del PP, Vox o Cs, té l’oportunitat de no ser com els seus pares. Els fills poden ser teus però en l’educació pública és el que hi ha, si no sempre els pots portar a un col·legi privat i que li apliquin la doctrina que vulguis i, ho pagues tu de la teva butxaca, amb els diners de tots no, ho pilleu ara? Els teus fills seran teus, però si tu ets un goril·la que atempta contra els Drets Humans, com a societat hem de garantir que els teus fills tinguin una educació inclusiva, oberta i respectuosa amb la resta. Els fills no són propietats, no són coses. El “pin parental” impedeix i censura que els alumnes comparin els valors dels seus pares amb uns altres, no poden escollir, no poden agafar els seus propis.

La realitat que diferencia una democràcia d’una dictadura és la vulneració de drets per part d’aquesta última, del dret a l’exercici lliure i responsable del contingut de la Carta dels Drets Humans de 1948. Vivim en un Estat democràtic de Dret i, malgrat els hi pesi a molts, seguirem convivint i avançant en aquest marc polític per evitar situacions d’intolerància contra diferents col·lectius i que tan bé va saber reprimir el règim franquista amb la coneguda Ley de Peligrosidad Social. Comencen amb el “pin parental” i acaben per posar collars localitzadors a tots els que no pensin i actuïn com aquests mamarratxos. La igualtat és un valor que ha d’estar present a les aules. Els fills d’uns pares amb una ideologia X tenen el dret a una educació crítica amb aquesta ideologia X. Les ideologies no són continguts curriculars. Ja ha passat l’època en què quan per la TV feien una pel·lícula on sortien paraules com orgasme, masturbar o follar, el familiar de torn la tancava, i au, a dormir. En canvi, les de Sam Peckinpah ens les menjàvem senceres.

“O deixen clar que els fills de qui creuen que la terra és plana, tenen el dret a anar a classe de Ciències Naturals, igual que els fills dels antivacunes, tenen el dret a ser vacunats, o tornarem a estar en un altre bassal lamentable.”

Us imagineu a on pot dur el “pin parental”, tenint en compte que tots aquests polítics que proposen implantar-lo, s’han criat en una societat sense el pin dels collons? Ah, clar, és que han anat a col·legis on se’ls va adoctrinar de manera adequada (privats o concertats, religiosos per norma). Ells sí que volen tenir l’exclusivitat de la doctrina, crear una societat plana, sense gent que pensi de manera lliure i crítica. A treballar sense protestar, cobrant el que li donin i agraint l’amo el favor que els fa.

Els pares i les mares tenen el dret d’ensenyar els seus fills i filles els valors que els han de formar, però sota cap circumstància se’ls pot negar el dret a conèixer els altres, d’aquesta manera comparen i formen la seva pròpia identitat. De fet, no deixa de ser un nou atac obert contra l’escola pública (una vegada més) amb l’aquiescència i el silenci còmplice de molt progressisme de fira i de les classes mitjanes que porten els seus fills i filles a la concertada. O deixen clar que els fills de qui creuen que la terra és plana, tenen el dret a anar a classe de Ciències Naturals, igual que els fills dels antivacunes, tenen el dret a ser vacunats, o tornarem a estar en un altre bassal lamentable. Les persones (nens i nenes inclosos) només són elles mateixes, això és el que se’ls ha d’ensenyar. Quin nivell més baix arrossega tota aquesta gent de la dreta carpetovetònica.

miquel mallafré
20 de gener de 2020

Related Articles

Deixa un comentari