[Miquel Mallafré] Trasllat

No Comment

Ja han aconseguit traslladar-me el dubte raonable. Segur que ho faran? Això és Espanya, terra de feixistes. Treure el dictador d’on el tenen ara, està bé, però d’aquí a fotre el seu cadàver en una tomba o lloc desconegut hi ha tot un altre món.

De totes maneres l’última paraula sobre l’exhumació la té un jutge que va atacar la Llei de Memòria Històrica, es tracta del jutge José Yusty Bastarreche (busqueu, busqueu). Gràcies a aquest “perla” franquista, la família del dictador ha pogut posar tots els entrebancs fins el dia d’avui. Podrà passar per sobre de la decisió del Tribunal Suprem? Ara veurem si és tan Suprem.

Insisteixo, aquest trasllat no canvia el significat d’El Valle de los Caídos que segueix sent la gran catedral dedicada a la glorificació del feixisme espanyol. En lloc d’eradicar el problema històric d’una manera taxativa, se’l torna a blanquejar, com sempre acostuma a fer aquest país defectuós.

Ara, ens ho presentaran com si fos la gran fita, quan en realitat seguim tenint el “dàtil” dins d’una capsa coneguda. Si en realitat el porten a El Pardo, aquest lloc es convertirà en un pelegrinatge de processons del feixisme nostàlgic i de l’actual. Qui estarà content és el rei “preparao”, li acaben de posar més a prop de casa seva a un vell veí que a més ha estat el seu valedor.

En un país una mica decent d’aquests que escoltem de tant en tant per les notícies, les seves restes les haurien incinerat sense massa miraments, les llençarien a un abocador o les enterrarien en un lloc desconegut i s’ha acabat la tonteria i el cuento.

El que sí que s’hauria de fer és treure tota la gent que van enterrar allà sense cap mena de permís familiar, que tapiïn els accessos a la pedrera i que desaparegui per manca de manteniment. I per últim, que expropiïn a la família del dictador tots el béns adquirits il·legalment i que restaurin l’honor i patrimoni de les víctimes d’un passat d’infausta memòria.

miquel mallafré, 24 de setembre de 2019

Related Articles

Deixa un comentari