Per què els molesta tant Podemos?

1 Comment

Veient tot el que perpetren els polítics d’ara en general (Catalunya inclosa), per què ataquen tant a Podemos els mitjans? Calen uns atacs tan bèsties (Catalunya inclosa)? És la coneguda llei de Godwin: “A mesura que una discussió en línia s’allarga, la probabilitat que aparegui una comparació en la que s’esmenti a un dictador o els nazis tendeix a un, aquí en aquest país la cosa es pot substituir per ETA.

Podemos ha estat el que la democràcia d’aquest país necessitava, un cop de puny a la taula dient: Fins aquí hem arribat! Aquesta gent són el fruit de la impunitat i de la putrefacció d’un sistema que continua sent franquista però que el perfumen votant de tant en tant i, arriba aquell moment que ja et canses de votar “contra” i la paciència ja s’ha esgotat. La por a canviat de vorera. És el millor que li ha passat a aquest país en dècades, es probable que no podrà aconseguir tot el que es proposa -no siguem ingenus-, podrien amb el temps esdevenir “casta”, però la que han embolicat de moment és per treure’ns el barret, gent jove, intel·ligent, formada i amb ganes de canviar coses pel bé de tots. Una cosa tan de sentit comú, ha posat els pèls de punta de tota la “crosta” que viu de nosaltres des de fa una eternitat i, aquesta perPodemos mantenir-se en el seu lloc ha tret tota l’artilleria pesant. La concepció de Podemos radica en considerar que hi ha una minoria (el famós 1% de la població que viu de collons) que s’està enriquint a esquena de la majoria de la població i, que a més s’ha fet amb el poder polític, inclús en els països democràtics. És per això que Podemos no és un partit a l’ús, és un instrument de participació ciutadana en política, per fer possible que els ciutadans s’apoderin de la democràcia, es a dir, democràcia i punt. Una regeneració democràtica i un sistema basat en el respecte pels drets dels treballadors, un control efectiu de l’especulació, així com la creació d’una agència pública de qualificació.

Podemos ha començat a bellugar l’arbre i tota la gent que està a dalt trincant fruita no ho tenen clar. Podemos vol transformar la societat? Crec que no hi ha els vímets necessaris per fer el cistell, però la paciència és infinita… El plaer que tinc és el de veure la revolada democràtica que s’ha produït, Podemos és una de les millors coses que li ha passat a aquest país en anys. Podem? Crec que sí. El problema no serà agafar el poder en sí mateix —no ho crec—, és com organitzar-lo un cop assumit.

Miquel Mallafré

Related Articles

1 Comment

  1. Egarenc

    Podemos és un partit sorgit de dalt a baix en base a una figura mediàtica promocionada per molts grans mass media fins la sacietat, això ens alerta d’un perill: els mass media tenen un poder enorme per influir en la societat i col·locar amb bastanta eficàcia qui vulguin, d’aquesta manera i posant-los al davant troglodites del PP tot quedant com uns herois no és d’extranyar que quallin. Es premia més un partit fet a base de la presència i promoció massiva des dels mass media (que fins i tot ha de posar la cara del seu líder com a logo per ser reconegut, personalisme màxim) que tots els partits d’esquerres que treballen des de la base fent feina de formiga. Mal senyal.

Deixa un comentari