Pot la ciutadania de Terrassa confiar en Mina d’Aigües de Terrassa?

No Comment
La Taula de l’Aigua vol fer palès que Mina Pública d’Aigües, com a filial d’Agbar, tracta de condicionar l’Ajuntament de Terrassa perquè se’ls concedeixi una pròrroga del servei per 25 o 50 anys, quan acabi la concessió a finals de 2016. La plataforma ciutadana denuncia que Mina subvenciona tota mena d’actes amb els beneficis de la tarifa del servei que tots paguem. I afirma que un ajuntament democràtic i transparent no pot mantenir negocis amb una empresa, Agbar, vinculada al cas Pokemon, i acusada recentment en sentència judicial d’actuar amb enganys i suborns a Astúries i Galícia.
Aquest és el comunicat complet de la Taula de l’Aigua:

Pot la ciutadania de Terrassa confiar en Mina d’Aigües de Terrassa?

Davant la finalització de la concessió del servei d’abastament d’aigua a la ciutat de Terrassa, prevista pel 31.12.16, la Mina d’Aigües de Terrassa (MINA) no ha deixat de fer gestos i accions de propaganda, augmentant substancialment el pressupost de la seva Fundació per subvencionar actes culturals, lúdics, esportius … , no augmentar la tarifa de l’aigua durant aquest any, convocar a les AA.VV. de Terrassa perquè coneguin la seva obra social i la seva gestió de l’aigua i sobretot gastar-se els nostres diners, provinents de la tarifa, en informes tècnics – jurídics que demostrin que la seva gestió no només és la millor sinó la més eficient.

Aquests informes fets a mida, els han fet arribar als partits polítics que governen en el nostre Ajuntament, amb la clara intenció de condicionar la seva presa de decisions perquè se’ls hi concedeixi una pròrroga del servei per 25 o 50 anys més, sota la petició d’evitar un concurrència pública, assegurar-se així el negoci sense competència. Com ha fet Aigües de Barcelona (Agbar), principal accionista de MINA, a Barcelona través d’una empresa mixta, un procés ple d’irregularitats i opacitat, el qual es troba sota investigació.

Encara no sabem quina és la intenció de l’actual equip de govern sociovergent, que fins ara ha defensat una control públic del servei, que poc té a veure amb un posicionament sobre una gestió pública o privada. El control públic sobre empreses privades és un fracàs, així ho ha admès el govern anglès, país que va aplicar corrents neoliberals de privatització dels serveis d’aigua i sanejament a les darreres dècades, perdent completament el control sobre el privat.

Des de la Taula de l’Aigua sí que tenim clar, que un Ajuntament democràtic i transparent no pot continuar mantenint negocis amb una empresa com Mina, controlada actualment per AGBAR, en que aquesta última està involucrada en el cas POKEMON , mitjançant la seva filial AQUAGEST a Galícia i Astúries, que en sentència judicial se l’acusa d’haver actuat de forma il·lícita, amb enganys i suborns, perjudicant l’interès general i les butxaques dels habitants d’aquestes comunitats.

Aigües de Barcelona també està essent investigada per haver efectuat donacions per un total de 715.000 €, a la Fundació Catdem de Convergència, entre els anys 2008 al 2013, i curiosament, deixant de fer donacions quan la concessió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) es va donar a ACCIONA.

“Avís per navegants”: Agbar ha arribat a fer donacions, suposadament de forma il·legal, a càrrecs públics que formaven part del Consell d’Administració d’empreses de gestió mixta. Senyors de MINA, amb 75 anys de gestió , ja n’han tingut prou de fer benefici, ara és l’hora de que les ciutadanes i els ciutadans de Terrassa s’empoderin d’un recurs natural, patrimoni de la humanitat, i que l’aigua deixi de ser un “negoci” per convertir-se en un bé comú per a tothom.

Benvolguts/des regidors deixin d’una vegada d’inhibir-se en la defensa de la gestió pública de l’aigua, plantin cara als xantatges de l’actual concessionària i assumeixin el control total del cicle integral de l’aigua a la nostra ciutat.

Taula de l’Aigua de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari