(Raúl Saavedra) La República

No Comment

Avui fa 84 anys i 3 dies, que la ciutadania va guanyar unes eleccions municipals que van canviar la historia del país. Avui fa 84 anys el resultat de les eleccions municipals, va provocar la fi d’un règim, la caiguda d’Alfons XIII i la proclamació de la Segona República.

Ara a les portes del pròxim 24 de maig, les properes eleccions municipals, aquesta efemèride té un significat molt important. Perquè hem de recuperar l’esperit de l’Abril de 1931, que ara més que mai, ha de continuar present. Fa 84 anys l’oposició del poble a la monarquia i als governs absolutistes va fer guanyar a la ciutadania, l’inici d’un curt període de llibertat. Avui dia, continuem amb una monarquia elitista, per sobre de l’ordenament jurídic i uns governs que imposen la voluntat d’uns poderosos, que han canviat, de ser grans terratinents, a ser empresaris i banquers.

Per això som nombroses les agrupacions ciutadanes, juntament amb partits polítics d’esquerres, les que ens presentem a les properes eleccions municipals, per què sigui l’inici del canvi. Per això és important el nostre passat, la nostra història, tot i que hagi partícips d’aquest canvi que renuncien al passat. La nostra història és imprescindible, perquè República, Democràcia i Llibertat no han de ser utopies, per uns, ni una cosa malèfica, per uns altres, com els guanyadors de la nostra història ens han intentat convèncer.

República, Democràcia i Llibertat han de ser el nostre objectiu, la nostra meta.

Som i hem de ser republicans perquè és el govern del poble, el govern de la ciutadania. Des de l’antiga Grècia fins als nostres dies, República i Democràcia, signifiquen el govern del poble, respecte els seus òrgans de govern, escollits i revocats, de forma lliure i directa pel poble, la ciutadania, per dirigir la seva pròpia organització, sense sotmetiments, ni classes privilegiades, imposades per vincles dinàstics.

Som moviments llibertaris, perquè una societat, com la nostra, sotmesa a grans poders econòmics, que des de l’ombra dirigeixen el nostre entorn no és una societat lliure, un país que els seus habitants no poden arribar a fi de mes, que molts dels seus infants no tenen per menjar i passen fred, per la pobresa energètica, no és un país lliure.

I per últim, som d’esquerres, encara que hi hagi companys o companyes o representants de les noves forces que no ho vulguin reconèixer som d’ESQUERRES, perquè, què significa ser d’esquerres. Ser d’esquerres no és cremar esglésies, encara que alguns durant molts anys, ens ho hagin venut així. Ser d’Esquerres és lluitar per la igualtat entre desiguals, és defensar els interessos d’aquells més indefensos, ser d’esquerres significa oposar-se als desnonaments provocats per una llei hipotecaria desigual i injusta, ser d’esquerres significa defensar la sanitat pública, l’educació pública. Uns serveis públics i de qualitat a l’abast de tothom, sense importar el seus orígens, el seu capital. Uns subministraments públics, sense que intermediaris privats puguin lucrar-se amb béns de primera necessitat. Oposar-se a una legislació laboral que permet treballs indignes, que condemnen a la població a una situació de pobresa permanent. I ser d’esquerres és ser honestos, compromesos amb nosaltres mateixos, fer fora qualsevol ombra de corrupció i amiguisme de la funció pública.

Perquè l’autonomia del poble és irrenunciable, ens pertany a tots nosaltres, com a col·lectiu, ni a Alemanya, ni a la Troika. L’autonomia del poble, és del poble, terrassenc, català, espanyol, europeu i mundial, i és irrenunciable en favor de cap entitat, de cap organisme i de cap altra persona.

Per això, amb la vista posada en el nostre futur, però tenint molt present el nostre passat, convido a tothom a anar a votar el pròxim dia 24 de maig, perquè amb la unió del poble, de la ciutadania, el canvi és possible. Paraules com República, Democràcia i Llibertat continuen tant presents ara com en el passat, juntament amb noves paraules que han cobrat sentit amb el temps com igualtat, ecologisme, feminisme…

Per tot això per tots nosaltres, convertim el dia 24 de maig en una festa de la democràcia i rememorem el 12 d’abril de 1931.

Per tot això.

Salut i República

Raúl Saavedra Castro
Membre d’ICV i TeC

Related Articles

Deixa un comentari