[Salvador Pérez] Buscant l’argumentari del País Basc, detencions injustificades i sense proves

No Comment

La Guàrdia Civil, per ordre de l’Audiència Nacional, ha detingut a nou persones independentistes perquè se suposa que volien fer actes violents.

Això ja es podia preveure, i com aquest cas, en tindrem molts, ja que l’objectiu fonamental és anar aplicant l’estratègia del País Basc en relació a ETA i als partits anomenats del seu entorn. I en aquest tema tant la Judicatura, i sobretot alguna d’aquesta, així com la Guàrdia Civil, ja estan acostumats a inventar el que calgui per anar fent acusacions falses i anar implicant a persones encara que no hi tinguin res a veure, se’ls munta una falsedat que després la feina que hi ha a treure’s l’acusació de sobre.

Cal donar continuïtat al relat després del 20 de setembre i l’1 d’Octubre de 2017, on es van començar a inventar un relat de violència inexistent, on determinats jutjats, l’Audiència Nacional (TOP del franquisme) i el Tribunal Suprem amb la Fiscalia, van anar teixint una falsedat que anirà tenint conseqüències amb detencions i imputacions, fins a arribar a la farsa de judici amb l’objectiu de generar por i reduir a l’independentisme per aquesta via.

I com no podia ser d’una altra manera, la guàrdia civil és el seu braç executor com ha estat sempre des de la seva creació. Un cos servidor de l’Estat des del Segle XIX, per a garantir el control social de l’Estat a pobles i ciutats. Fidel servidor de les classes dominants i una història embrutida de sang i repressió contra els sectors socials més febles, fent la feina bruta de l’Estat. Perseguint i matant camperols, obrers i els mal anomenats sectors contraris al règim dominant. Per tant, cap dignitat, ni mèrit, ni defensor de la pàtria. Un cos només al servei de determinats interessos i model de societat dominant. Bé, en tot cas, l’únic moment de mèrit i dignitat, van ser aquells que van defensar el règim de la República i que van ser assassinats, marginats i oblidats. Mentrestant, avui encara li reten homenatge al franquisme, no és gens estrany que en molts aquarteraments d’aquest cos, molts dels seus integrants hagin votat al PP i sobretot a VOX.

Ja hem vist en el judici i en el Jutjat núm. 13, com s’han inventat proves i tota mena d’argumentari. Com van actuar amb tota impunitat i mala llet, amb odi, contra la ciutadania, colpejant-la amb tota la contundència i mala fe. Aquesta ha estat sempre la veritable cara d’un cos creat precisament per això, per a actuar contra els febles amb l’objectiu de generar por.

Només cal recordar el cas de dos membres d’un CDR acusats de terrorisme. Les úniques proves demostrades van ser una carota del President Puigdemont i algun rètol de democràcia i llibertat presos. Aquestes van ser les grans proves d’imputació i d’una forma covarda, com fan sempre, van enviar un exèrcit de guàrdies civils per anar a detenir-los, una imatge mediàtica amb finalitats ideològiques. Resultat final, tot un invent probatori que ni la Judicatura va ser capaç de mantenir com a argument.

El mateix ha passat amb la detenció d’anarquistes fàcilment acusats de terrorisme i preparació d’atemptats, quan després s’ha demostrat que això no tenia cap justificació, i la Judicatura ha hagut de deixar-los anar. Però la Guàrdia Civil és el seu modus vivendi, viu de la falsedat i la manca d’escrúpols, i per la defensa de l’Estat mal entesa, és capaç d’actuar amb tota impunitat, és el nucli dur de la seva història com deia.

Acusar anarquistes, comunistes, socialistes de veritat, obrers, camperols i ara independentistes són els seus objectius fàcils, necessiten trobar violents per a crear en l’opinió pública de determinats partits (PP, Ciudadanos i PsoE-Psc) i alguns mitjans de comunicació de Madrid, l’argumentari de la violència i fer saltar pels aires, un independentisme pacífic i tranquil. L’objectiu, intentar que algun radical se li vagi l’olla, i actuï amb violència encara que sigui de baixa intensitat. Només cal llegir com alguns mitjans de Madrid ja han començat a manipular la notícia i els fets. Només faltava VOX demanant l’Estat d’Excepció a Catalunya i Ciudadanos l’aplicació de l’article 155 com fa tot el dia.

Estic plenament segur, que les proves falses de la Guàrdia Civil i la impunitat de l’Audiència Nacional (que fa anys que hauria d’estar eliminada, ja que és un cova de franquistes corruptes), d’aquí a uns dies de forma silenciosa seran deixats anar sense cap càrrec, això si, després només hi haurà silenci i el reso mediàtic haurà decaigut, com sempre.

El problema, és que això anirà en augment, i l’objectiu és generar por i desconcert. Reduir l’impacte quan aparegui la Sentència i evitar que es produeixi una acció massiva de revolta incontrolada d’una ciutadania farta de repressió, mentides i falsedats i de rebre garrotades gratuïtes. Si de veritat hi ha una revolta incontrolada i la comèdia dels partits és sobrepassada, llavors el perill de veritat és que no hi hagi Estat, ni Judicatura, ni Guàrdia Civil, ni Mossos amb gas pebre o sense, que aguanti l’embat d’una ciutadania emprenyada i disposada a enfrontar-se a la injustícia amb tots els mitjans.

El comportament de l’Estat i alguns partits, així com la Judicatura i les forces d’inseguretat, estan jugant en foc des de fa temps, la paciència, els somriures i posar la galta té límits. Alguns polítics professionals han fet deixadesa de les seves obligacions, pensant que amb guerra bruta, repressió, Judicatura i Guàrdia Civil resoldrien el problema i l’han deixat podrir, no buscant solucions negociades i sortides possibles. Quan les solucions es deixen a un poble encabritat, mai se sap com acabarà. I si alguns Jutjats pensen que detenint persones de forma arbitrària i inventant proves, solucionaran el problema, vol dir que no han après de la Història, i que la seva actuació només va inflant el problema i posant en risc de veritat la convivència d’una forma altament perillosa.

 

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari