[Salvador Pérez] De que riuen aquesta gent?

No Comment

El PsoE-PsC ja han demostrat clarament el que són: monàrquics, de dretes, i està plenament per la pèrdua de les institucions catalanes i tots a la presó, per tant, aplicació de l’article 155 sense embuts, en nom de la Constitució franquista i d’un govern corrupte que ha degradat i pervertit a tota la judicatura i la pantomima de Tribunal Constitucional. I sobretot, aplicat per part d’un Senat ple de corruptes i paràsits, incloent al Sr. Montilla, el cavaller de la trista figura, que es pensa que no votant, ja justifica la seva posició.

Total una farsa, ja que el PP, l’ultradretà de C’s i el PsoE-PsC estaven desitjant aplicar l’article 155, intervenir les institucions catalanes i el que els vots no els ha donat, guanyar-ho per la força, la corrupció, l’incompliment de les Lleis i normes.

I el PsC, molta comèdia i llàgrimes hipòcrites, molt criticar al govern legítim i al Parlament votats per la ciutadania, però s’ha tret al final la careta i ha confirmat tot allò que ha comportat cada cop més la pèrdua de suports i la marxa de molts dels seus militants i votants. Ara si, participant tots els seus dirigents a la capçalera de la manifestació unionista d’aquest diumenge, fent-se fotos rient i amb felicitat plena amb el corrupte del Sr. Millo delegat del govern d’ocupació, amb els ultradretans de C’s i amb el partit minoritari i marginal a Catalunya del PP.

Amb el protagonisme del Sr. Borrell volen tothom a la presó i marginar l’independentisme per la força i repressió a més de ser el gran partícip de la gran farsa des de l’any 1977, i d’uns dirigents de Societat Civil Catalana, que ja s’atreveix a posar milions d’assistents, ja no cal fer eleccions, hi van participar set milions de catalans, això sí, tercera manifestació unionista i de nou violència per part d’alguns dels seus participants repartint estopa i amenaçant a tothom.

I com no podia ser d’una altra manera, demanant presó i el que calgui, això es diu concòrdia i convivència. I un altre aspecte a destacar, són incapaços de cantar els Segadors, que és l’himne de Catalunya, no només dels independentistes, es veu que després de tants anys encara no s’han assabentat.

I ja s’ha confirmat, els recursos d’aquesta entitat ja sabem d’on venen, de tots els partits participants i del govern central, per tant, que deixin de dir que no reben subvencions, a diferència de l’ANC i Omnium que les tenen prohibides. I per cert, també es va observar una afirmació que ja he dit en d’altres ocasions, el dissabte amb la manifestació violenta dels grups unionistes quan atacaven la seu de Catalunya Ràdio, pegaven a professors d’un centre educatiu, insultaven als Mossos, es donaven les manetes i felicitaven a la Policia Nacional tot demostrant la connivència amb aquests, el mateix que va passar a València i les Balears.

Mentrestant, hi ha persones a la presó, hi haurà més detencions, la Generalitat i el Parlament intervinguts per un govern i Senat ple de corruptes i paràsits, el PsC i en concret el Sr. Iceta de que riu i se’n fot , de què està feliç, quina ètica i comportament ple de contradiccions té?. Passejar-se, anar de la maneta amb C’s i el PP i la felicitat expressada, a més de ser una vergonya per l’esquerra (aquest és el seu lema i el del PsoE, amb el “somos la izquierda”), demostra que hi està molt lluny, no sap que vol dir això. S’han convertit en la criada barata de la dreta, disposats a mantenir un paràsit com el Rei, col·laborador entusiasta del partit més corrupte, el PP, dels ultradretans de C’s i dels poders fàctics, sobretot, els econòmics.

Alguns poden entendre perfectament ara, perquè van ser tant entusiastes de la transició franquista i de la seva Constitució, i que veien el paperot que estan fen ara, alguns republicans i d’esquerres ja desapareguts els cauria la cara de vergonya, com ens passa a molts en aquests moments.

Bé, està clar que cadascú pot pensar el que vulgui, ser independentista, socialista de veritat, comunista, anarquista…, això sí, només de pensament, mai pel resultat d’unes eleccions, llavors ve la dreta (el Rei, la Judicatura, l’Estat, el PP, PsoE-PsC, C’s, i algun perdut més, i sobretot la banca i els que manen de veritat) i t’apliquen l’article 155 o senzillament, fan un cop d’estat militar i s’ha acabat. Això és la seva democràcia, o ets de dretes o l’esquerra mai podrà governar, ni canviar les coses.

Diuen que ho facis per la via de l’Estat de Dret, la Constitució o les Lleis, un mer miratge i una mentida. El franquisme ho va deixar ben lligat per a evitar qualsevol canvi real de la Constitució i és una quimera pensar en canviar-ho per la via de la legalitat existent, i menteixen tots aquells que afirmen que per aquesta via es pot canviar tot. I una demostració clara ha estat el que ha succeït a Catalunya, i el que pot passar a nivell de la resta de l’Estat, on el PP, ja s’ha animat i ha començat a amenaçar a tort i dret amb l’aplicació de l’article 155 a algunes comunitats.

Per tant, no entenc tanta felicitat, sobretot, reitero, del PsC amb tanta demanda d’aplicació de l’article 155 i d’eleccions, és el que corre més el risc de quedar marginat com a última força a Catalunya, ja que a sentit patri nacional espanyolista sempre el guanyaran PP i C’s. I en funció del que facin els independentistes i republicans un cop s’aclareixin, poden encara guanyar per a més majoria de l’actual; i llavors què? I si són coherents, aplicaran el mateix programa i objectius i defensaran la República aprovada al Parlament, i llavors què?

Repeteixo, de que riuen aquesta gent? No hi ha res a celebrar, i els objectius de l’article 155 son inaplicables, i el resultat electoral pot encara complicar més la situació, i llavors què? La cara d’idiota que li quedarà als que riuen i es fan fotos, i fan grans declaracions de victòria, i els de la ultradretà de C’s que ja veuen a la seva líder Arrimades com a presidenta de la Generalitat, que faran? Cremar el Parlament i acusar els … que sigui, dir que la ciutadania s’ha equivocat de nou, com diuen ara amb els govern i la majoria actual?

I espero que el govern legítim de Catalunya digui i faci aclariments a més de demanar paciència i tranquil·litat. Ha de treure de dubtes a la ciutadania que espera noticies. I també desitjar que no comencin les batusses estratègiques i partidàries dels partits independentistes i republicans per a participar en les eleccions convocades per a un estat estranger, sobretot, per la lluita de cadires, llistes i altres misèries, que hauran d’explicar i aclarir molt bé, als milions de ciutadans i ciutadanes que han cregut amb el procés i han donat la cara pel mateix, aquests es mereixen honestedat i ètica, així com claredat i transparència, i menys estratègia i justificacions.

I aquest és el perill de la política professional i partidària, on el perill del pragmatisme encobert de l’anomenada “responsabilitat” és més que evident. El Sr. Rajoy a més d’evitar el fracàs de l’aplicació de l’article 155 a llarg plaç, ha llençat un esquer per a veure les reaccions i les batusses, intent d’obrir divisions i confrontacions entre independentistes i republicans, veurem si són capaços de no caure en el parany i de veritat defensen la República, si de veritat s’ho creuen, o ha estat una mera ficció estratègica.

I sobre la situació local a Terrassa, prefereixo no dir res, el PsC està en la mateixa línia que ja he indicat, cap sorpresa. El PDeCAT que ningú n’esperi res. I d’altres partits ja veurem en funció de com es plantegin les coses, ho veurem aviat.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari