(Salvador Pérez) El front de dretes comença a funcionar, per si algú tenia dubtes

No Comment

PP i PsC-PsoE van tot el dia des de les últimes eleccions proclamant al vent que s’ha d’escollir alcalde a la llista més votada, inclús volen canviar la llei electoral per a beneficiar-se. No pot ser la disbauxa que s’ha produït amb coalicions diverses d’esquerres (radicals, anti-sistema…). Això si, allà on els convé s’ho fan anar bé, llavors ja no val aquest crit i exercici de cinisme pur. Senzillament, la llista més votada és la que té el 51% dels vots, ja sigui per majoria absoluta o per la coalició de diferents partits i organitzacions, la resta són punyetes i excuses de mal pagador.

Per tant, a Terrassa, té l’alcaldia el partit minoritari només amb nou regidors, i gràcies a una llei del PP pot governar amb minoria, ja que en el Ple Municipal va perdre la votació. I també li pot donar gràcies als partits de dretes que indirectament li van donar suport (abstenció de CiU i PP, C’s votant al seu candidat).

El que ha succeït en el primer Ple Municipal Ordinari, ja ha demostrat una cosa evident i que ja vaig indicar en un article anterior: el front de dretes, comença a funcionar de forma efectiva, PsC, CiU i C’s comencen a treballar juntets. El PP és indiferent ja que el seu vot no té cap incidència, i ja es veu que només tindrà algun protagonisme quan tinguem temes referits a la independència, penjar la bandera republicana el dia indicat, o posar algun nom al nomenclator d’algun republicà i obrer, no sigui dit. És una llàstima que l’Alcalde no li ofereixi alguna cartera a més de CiU a C’s, per exemple, Normalització Lingüística, sense manies, ens evitaríem fer comèdia tota la legislatura i les coses quedarien clares des del principi. L’únic principi d’aquests partits és aconseguir cadira i viure del règim, això ja ho tenen, ara cal consolidar-ho. Perquè el Sr. Alfredo Vega, parli de la demagògia i el populisme d’alguns, això si, no tenir ètica, ni escrúpols o haver-se deixat els conceptes ideològics bàsics a la claveguera fa anys, això si que són valors a tenir en compte.

Baixar-se el sou un 5%, quan ja tenies un sou desproporcionat, no és un mèrit, segueix sent alt, sobretot, perquè a la gran majoria de la ciutadania, els hi han baixat el sou més d’un 23% al llarg d’aquests anys, han perdut drets i molts la feina. Rebaixar el número d’assessors continua sent una vergonya, quan dins l’Ajuntament disposen de prou tècnics amb capacitat, si aquesta no es mesura per ser o no del partit. I sobretot, perquè el PsC ja utilitza l’estructura municipal al seu servei, en comptes de dedicar tots els recursos a tasques per a la ciutadania. Per tant, no calen assessors externs per cap projecte que es vulgui desenvolupar.

Després en comptes de fer un cartipàs municipal de govern, que compleixi les exigències i necessitats ciutadanes, es fa una estructura només adaptada a les necessitats de dedicació exclusiva de tots els regidors del PsC i properament de CiU. Dir que ara amb nou s’ha de fer la feina de catorze, és una falsedat i excusa. El que cal és adequar l’estructura per a ser més eficients i transparents per donar resposta a les necessitats, una administració més fàcil i sobretot àgil. Si només es necessita muntar-li el xiringuito a cada regidor, llavors necessites justificar una estructura més gran i per a tots, com s’ha fet. Inclús creant noves regidories (Indústria i Promoció del sòl industrial, LGTBIQ) que perfectament es poden agrupar sense necessitat de posar-les en marxa, o senzillament, canviar de nom en alguns casos (Ciutadania i Qualitat Democràtica, Relacions europees i internacionals, Estructura Territorial i Districtes), per a fer el mateix i no canviar res. Moltes vegades no és qüestió de canviar noms, i anar fent regidories. El que cal és la voluntat de fer, el compromís, el no tenir por de cedir espais de millora de qualitat democràtica amb la participació de la ciutadania, que fins ara és el que li ha fet pànic als diferents equips de govern i al mateix Alcalde i a alguns regidors actuals. I serveixi d’exemple els dos regidors assignats a temes participatius, el Sr. Alfredo Vega i la Sra. Lluïsa Melgares, que ja han gestionat aquests apartats i en cap dels dos casos s’ha demostrat cap avanç en aquests temes, al contrari, i ara seran els responsables de tirar endavant el que fins ara han estat incapaços.

Per tant, estructura complexa, poc àgil i més costosa, molt estètica i de més continuïtat.

I després de fer una estructura política d’aquestes característiques, ara ve la segona part. Com es pot fer una nova estructura municipal per a adequar la funció i treball dels treballadors i treballadores d’aquest Ajuntament, que a més, es vol fer contractant una empresa externa, o sigui, gastant diners inútilment, per adaptar-la al nou cartipàs. Ha tingut en compte qui ha fet el nou cartipàs, els criteris que es volen aplicar per a la reforma de l’Administració local que es planteja? Segur que no, ja que si hagués tingut en compte aquests criteris, mai pot plantejar-se el cartipàs existent, que res té a veure amb la racionalitat, la transparència, l’eficiència, l’agilitat, els recursos humans i econòmics, l’austeritat ben entesa, i sobretot, a la ciutadania, per a fer una Administració pensada pel servei a aquesta.

Un bon principi, senzillament, de continuïtat en el contingut i en les formes, amb una única diferència, que ara el front de dretes és més que evident, i si CiU i C’s, no comencen a recordar-li al PsC que és minoritari i els necessiten. Aquest ja té clar com funcionar i els anirà marcant el ritme per a complementar el que ja ha aconseguit, la cadira i els sous de polítics professionals al seu servei.

I una altra qüestió, farà bé el Sr. Vega de tranquil·litzar a algun dels seus regidors amb els si es vigilen o es deixen de vigilar i els mèrits i demèrits de tothom, està en minoria, entrar en conflictes amb les entitats i col·lectius de forma gratuïta, on després com a regidor haurà d’anar a visitar-les i sobretot, no sigui, que davant de tanta bravata, s’hagi d’empassar més d’un gripau per recordar-li alguns comportaments abans de ser regidor. Però bé, escollir governar no és fàcil, i sobretot, va en el sou que és l’únic objectiu pretès, i en la situació actual, no es donaran facilitats i menys a un govern de dretes. Per tant, li convé molt poc a l’equip de govern entrar en batusses i fer de hooligan, per no saber quina responsabilitat i funció es té en aquests moments.

No vull imaginar-me el tràngol que alguns en el PsC estan passant, i menjant gripaus ben amagats, i que ara ni piulen, ni fan articles maximalistes als mitjans, quan afirmaven: “Mai governarem amb la dreta, com CiU, aquesta és una ciutat d’esquerres, mai ho permetrem…”, aquests és el risc d’anar a les hemeroteques. Doncs apa, amb CiU i suport de C’s, i el PP encara acabarà afegint-se a la festa. I això només ha començat, per desgràcia, hem passat del “Terrassa, la roja”, a la “Terrassa difuminada de vermell apagat i quasi caigut i taronja-blau”. Algú sempre pot dir, que estem en temps de pluralitat i colors difuminats, com algunes ideologies que ja no tenen ni color.

Salvador Pérez Riera

Membre de l’AVV Barri Segle XX
Professional en temes de comunicació i educació ambiental

Related Articles

Deixa un comentari