[Salvador Pérez] En aquesta altura, a un ja no el sorprèn res

No Comment

L’equip de govern amb l’objectiu d’avançar en l’execució del projecte de l’Institut Escola Sala i Badrinas, ha fet un avançament del seu cost amb un pacte amb el Departament d’Educació de la Generalitat, amb l’objectiu que el projecte no es retardi més i per a treure excuses al Departament, i d’una vegada executi el projecte que ja va amb prou retard.

Cal tenir en compte, que és un projecte que porta un retard de més de deu anys en la seva execució, i llargament reivindicat pels veïns des de fa més de trenta anys. I tot i aquest avançament pressupostari no serà efectiu fins d’aquí tres-quatre anys com a mínim. Per tant, només cal felicitar-nos perquè d’una manera o altra, acabem amb aquesta veritable injustícia, plena d’incompetències, manca de voluntat política per a resoldre el tema, per a una voluntat expressa de marginar i no invertir en equipaments en el nostre barri Segle XX.

Després de més de quaranta anys de govern del PsoE-Psc a la ciutat, on hi havia una voluntat expressada de no fer cap inversió en el nostre barri, tal com va declarar qui durant uns quants anys va ser el seu màxim responsable d’organització, i que va dir, entre altres perles: “En aquest barri (referit al Segle XX) mentrestant hi hagi aquesta Junta i el seu President (referit a l’AVV Barri Segle XX), no hi farem cap equipament, ni ampliació de pressupost, ni actuació…)”. Eren aquells temps en què el PsoE-Psc (Ajuntament) i CiU (Generalitat), s’enfrontaven per comprar voluntats, interferir en les entitats veïnals de forma directa, i on es veien enemics per tot arreu, sobretot els que no els fèiem el joc. I un dels elements de confrontació era utilitzar les subvencions i els equipaments de forma totalment esbiaixada, poc transparent i fora de tota racionalitat en la seva distribució. I només cal veure com estan distribuïts els equipaments en el conjunt de la ciutat.

I el nostre barri, és una demostració d’aquelles batusses, on les mancances són més que evidents, i sempre ho vàrem denunciar i no ens vam plegar a cap interès partidista i vam mantenir la nostra independència i criteri, estem molt orgullosos, i ens ha comportat un cost més que evident.

Bé, ara que sembla que en alguns aspectes estem avançant i alguns projectes comencen a avançar o tenen perspectives de fer-ho, retornen les crides a l’absurd i a les mateixes incoherències de molts anys. És més, aquestes crides no les hem vist mai a favor del nostre barri i d’aplicar solucions efectives. Alguns dels que criden que són uns veritables ignorants sobre la realitat de la ciutat i d’alguns barris, fan afirmacions interessades i que demostra que és una mera actitud d’interès partidari a l’haver perdut l’alcaldia, i l’aplicació de l’estratègia del desgast pel desgast, l’insult per l’insult, i amb un sol objectiu: recuperar la cadira i el sou, ja que només viuen de la política professional on hi pensaven continuar vivim durant molts anys. L’objectiu, anar generant soroll mediàtic, però els problemes i les seves solucions els importa tres cogombres.

A un, en aquestes alçades, ja no el sorprèn res, li fa molta pena veure com allò que criticava el PsoE-Psc quan governava, i que feia algun dirigent de CiU d’anar pels llocs fent-se fotos i denunciant qualsevol deficiència, des d’un sot a un pal trencat, o al costat d’algun dirigent veïnal d’afinitat tot utilitzant l’associació de veïns de torn, ara ho fan els membres del PsoE-Psc, a tort i dret. Tot serveix per a criticar i posar en qüestió el govern actual, inclús alguns que van ser uns veritables incompetents i que no van fer res per a solucionar alguns problemes quan estaven al govern, ara s’han convertit en els portaveus permanents de la cridòria mediàtica, tot un contrasentit, però bé, és el que hi ha…

És evident que el govern municipal no està fent algunes coses bé, i que genera dubtes i incerteses, i per això el critiquem i li demanem solucions, transparència i compromís real, però en alguns temes referits al nostre barri, llargament abandonats i no resolts, com a mínim té la voluntat de solucionar-los, i en aquest sentit els hem de felicitar, després de quaranta anys d’ineficàcia i manca de voluntat política d’afrontar-los. I com hem fet sempre, allò que faci bé ho felicitarem, i el que no es faci, ho criticarem i demanarem solucions, i a nosaltres sí que ens preocupa el benestar dels nostres veïns i veïnes, fora dels interessos partidaris, de les cadires i sous, i al marge de qui governi l’Ajuntament, la Generalitat, el Govern central…

Que el PsoE-Psc, voti amb Ciudadanos, per dir que l’anticipació pressupostària per a fer l’Institut Escola Sala i Badrinas amb l’argumentari de tracte de favor i altres bestieses, és per a riure i no plorar. Que parlin d’injustícia davant de les mancances del conjunt d’escoles públiques de la ciutat, és de riota, i sobretot que ho diguin els responsables d’aquest partit que són el pitjor exemple per obrir la boca en aquest sentit, quan els seus criteris distributius i d’equitat són de jutjat de guàrdia.

Que això ho facin en referència a una Escola que porta un retard de més de deu anys en la seva execució, que està en mòduls des de fa sis anys i en unes condicions de precarietat més que evident, i sobretot, en un barri degradat voluntàriament per aquest partit, mancat d’equipaments i inversions, que es parli de tracte de favor, és una veritable indecència injustificable. L’única motivació és la mera voluntat d’acabar de forma injustificable amb el govern municipal per les vies i formes que calgui, tot serveix inclús en un tema tant important com és avançar d’una vegada en l’execució del projecte d’un institut escola compromès i necessari.

Ens fa molta pena, i reitero el que he dit al principi, el comportament injustificable i interessat d’aquest partit, anant per determinats barris fent-se fotos i mers titulars periodístics, on vol continuar exercint el seu control i manipulació evident, tot denunciant les mancances. I oblidin molts barris abandonats a la seva sort des de fa molts anys, i dels que en són els veritables responsables d’aquesta situació quan governaven, i quina casualitat, a aquests no hi van, per por a ser denunciats com uns impresentables i ser foragitats, perquè no els permetin utilitzar a les seves entitats no per a solucionar els problemes, sinó com a mera estratègia de desgast.

Ara esperem que quan surti la definició d’algun altre projecte important i necessari al nostre barri, com l’espai Sala i Badrinas, amb el projecte de l’Escola Bressol Municipal i d’altres, no aprofitin per dir bajanades i absurditats, estiguin callats que és el millor servei que poden fer, i deixin avançar per millorar el barri i la ciutat, van tenir la seva oportunitat, i mai van tenir la voluntat de solucionar res, com a mínim en el nostre barri, i van tenir quaranta anys per a fer-ho.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari