[Salvador Pérez] Fins quan la manipulació i la desinformació?

No Comment

Estem en temps on els miserables sense escrúpols s’han convertit en els majors cridaners i aquest fet sembla que els doni bons resultats. Sobretot, perquè estem en un veritable contrasentit que manipula la veritat i per desgràcia provoca alts riscos a la convivència sense cap necessitat, però sembla que a alguns ja els va bé, viure de la mentida i la provocació.

Fa uns dies a televisió espanyola es va fer una entrevista a Arnaldo Otegui, i com no podia ser d’una altra manera, van sortir els que tenen més a callar per a dir tot tipus d’improperis, demanar responsabilitats i exigir dimissions, un atac a la democràcia deien. I només era una entrevista amb un acte merament periodístic, i preguntant al líder d’un partit perfectament legalitzat, que té un pes molt important al País Basc, i que se sàpiga el Sr. Otegui no té cap problema en aquests moments amb la Judicatura, per tant, té tot el dret a ser entrevistat on sigui.

Però és clar, un Estat que viu de la més gran hipocresia i permet que personatges com els Indas, Losantos i Marhuendas de torn, se’ls permeti anar a totes les televisions privades a dir el que vulguin, insultant a tort i dret, i que en comptes de no acceptar els seus argumentaris acollint-se a la llibertat d’expressió, mentrestant, la limiten a la resta, això és un greu contrasentit.

Cal recordar que el pitjor terrorisme viscut a l’Estat espanyol al llarg de la seva història, és el d’Estat, aquell que han exercit els militars, la Guàrdia Civil, la judicatura, la monarquia i alguns partits afins, durant llargs períodes, exercint la brutalitat i la repressió sense cap tipus de contemplació i amb tota impunitat. Si algun mèrit han tingut aquests cossos de l’Estat ha estat la de ser uns miserables criminals al servei de determinats interessos i res a veure amb el del conjunt dels espanyols. Aquests sí que estan amb les mans plenes de sang i la impunitat de l’Estat els ha protegit i ha manipulat la història fins a donar-los mèrits que mai han merescut, al contrari, se’ls ha blanquejat com a herois en alguns casos i salva pàtries en d’altres.

Ara resultarà que als obrers i sindicats, als maquis, als que van intentar matar al criminal Franco, i als d’ETA i altres organitzacions fins a l’any 1976, se’ls acusarà de terroristes per a intentar acabar amb règims criminals i que exercien el terrorisme d’Estat. Només cal recordar com en plena transició en diferents indrets la policia assassinava a obrers en manifestacions, que alguns intenten amagar i oblidar.

La història dels Borbons és una total farsa, uns corruptes i vividors, incloent els monarques actuals, que no deixen de ser una continuació d’un Estat criminal que els va imposar. I l’exèrcit, la Guàrdia Civil i la judicatura han estat sempre eines corruptes al servei de l’Estat i dels interessos d’uns quants, només hi ha un període d’una mínima dignitat que són aquells pocs que es van mantenir fidels a la Segona República.

Per tant, ara resultarà que el terrorisme anomenat civil semblarà que ha estat el pitjor i de tota la vida. Doncs no, moltes de les actuacions de l’anomenat terrorisme civil sorgeixen com a resposta al terrorisme d’Estat i la seva brutalitat contra organitzacions obreres, contra el règim criminal del franquisme que era legítim atacar-lo amb tots els mitjans a l’abast. Si analitzem la història veurem quin ha estat el veritable terrorisme exercit amb tota impunitat i per desgràcia ben protegit i amagat per alguns mitjans de comunicació afins i per sectors econòmics i polítics que intenten manipular i amagar la realitat.

Jo no vull cap tipus de terrorisme, ni violència, ni d’Estat ni civil. Però no es pot amagar i manipular la realitat de forma intencionada. L’Estat ha de ser exemple de civilitat i ha de ser el primer en no exercir la brutalitat i l’assassinat indiscriminat.

Partits franquistes com el PP, Ciudadanos, Vox i alguns sectors del PsoE, s’escandalitzen sobre alguns aspectes molt concrets, com l’esmentada entrevista, o acusant els presos polítics catalans de colpistes i criminals. Quan tal com deia tenen molts motius per callar, ja que en les seves files hi ha veritables criminals que porten molts anys exercint càrrecs polítics amb tota impunitat i mai han demanat perdó, i el PP n’està ple. I Vox hauria d’estar il·legalitzat com a partit i alguns dels seus dirigents detinguts per apologia del terrorisme, i alguns dels seus membres jutjats com a criminals.

Però és clar, com se’ls pot jutjar si la Judicatura no ha estat depurada i molts dels seus membres són ideològicament fervents seguidors d’aquell règim criminal? Només cal seguir les declaracions d’alguns jutges, la sentència del Suprem respecte al trasllat del criminal, on se’l fa president del govern des de l’octubre de 1936, quan el veritable president era el Sr. Azaña. I ja no parlem de la farsa d’un judici on alguns només busquen posar un càstig exemplar atenent els interessos de l’antic Tribunal d’Ordre Públic franquista.

Per desgràcia, la ignorància, la desinformació, la manca de cultura política de la ciutadania, la manipulació, i la corrupció d’un Estat, han afavorit el distanciament de la ciutadania vers la política en el seu més gran sentit i el fet d’exercir com a veritables ciutadans i ciutadanes amb el que vol dir això. Qualsevol titular cridaner i exercit amb la màxima desinformació, és el que val, i la mentida en el mal exercici de la informació preval, i com més repetida millor.

Esperem que algun dia, la força de la veritat, prevalgui i s’acabi d’una vegada amb els manipuladors i mentiders, per això la ciutadania ha de tenir criteri i sentit crític.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari