[Salvador Pérez] La gran hipocresia

No Comment

Aquests dies en plena campanya electoral, PP, Vox, Ciudadanos i alguns membres del PsoE-Psc, fan grans escarafalls i estreps, perquè Bildu porta a exmembres d’ETA a les seves llistes, set amb delictes de sang. En principi, tots ells ja han complert amb el compliment de penes, i han retornat a la normalitat.

I com no podia ser d’una altra manera les famoses víctimes del terrorisme, sempre manipulades i utilitzades pels mateixos partits, han posat el crit al cel. Després s’han afegit el president del govern i d’altres, tot dient que era legal, però èticament incorrecte.

Per tant, si és legal i han complert les penes, res a dir. I parlar d’ètica, millor que tots callin i no malmetin aquest concepte. Qui pot atrevir-se a parlar d’ètica uns impresentables com el mateix president, el Sr. Feijoo o qualsevol altra dirigent polític. Un concepte que mai han utilitzat, que l’han podrit fins a la infinitat.

Quanta hipocresia i misèria humana. I el més greu, és que algú es cregui aquest discurs, que és una excusa merament electoral, per guanyar quatre vots. És evident que sobretot el PP vivia molt bé quan el terrorisme actuava. Sempre acaba amb el mateix discurs i el treu a passejar quan li convé, això sí, té memòria de peix quan ha de mirar el si del seu partit, i no parlem de Vox que millor que calli i es deixi d’escarafalls hipòcrites.

PP i PsoE, haurien de callar i donar pocs exemples, ja que han governat durant anys els dos, i tenen més a callar, que donar exemples de res.

Aquest Estat, com bé han dit Otegui, Rufian i Asens dels Comuns, si comencem a mirar llistes actuals i des de la famosa transició, no quedaria ni l’apuntador. Quants criminals i assassins han anat a llistes electorals del franquisme? Quants criminals de la Judicatura que servien al règim amb sentències de mort han continuat en l’etapa democràtica sense demanar-los cap responsabilitat? Quants membres dels comandaments de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de l’Exèrcit, veritables assassins han continuat amb la seva feina i ningú els ha demanat responsabilitats?

Ni el PsoE-Psc, ni el PP, van exercir cap depuració, al contrari, alguns se’ls van donar més responsabilitats, medalles i reconeixements, i han viscut tranquil·lament ben protegits per l’Estat, per vergonya d’aquest.

I el que és pitjor, molts d’ells mai han demanat perdó a les víctimes i s’han definit com a franquistes convençuts i van assassinar, torturar i vexar sense cap mirament. La transició i la democràcia els ha servit per a protegir-los amb tota impunitat, i per la manca d’ètica i responsabilitat d’uns partits sobretot el PsoE-Psc, que els ha oblidat i mirat a una altra banda. Del PP no es pot esperar res, ja que el franquisme és el seu ideari fonamental, normal que mai parlin de les víctimes del franquisme, ni demanin perdó, i el seu major exponent és la Sra. Ayuso.

I l’altre problema és el PsoE-Psc, que sempre que la dreta fa cridòria, són uns cagadubtes, i només manquen personatges com Page i Lamban, que haurien d’estar a Vox ja que seria el seu espai natural.

Molta hipocresia i falsedat és el que hi ha. Bildu no hauria de moure la seva posició, tenen tot el dret de presentar a qui vulguin, i en un país normal on també hi ha hagut terrorisme, Irlanda i d’altres, al final tots han negociat i han estat primers ministres en alguns casos.

Però l’Estat espanyol no és normal, està ple d’hipòcrites sense ètica, ni escrúpols, de franquistes reconvertits al règim democràtic en vint-i-quatre hores, on les institucions de l’Estat, plenament podrides i corruptes, mai han estat depurades, i els criminals i assassins hi han caminat sense problemes i ben protegits.

I ara aprofitem el fet de Bildu, per a fer cridòria, com sempre. L’objectiu, debilitar al govern amb el discurs de comunistes, independentistes, etarres, bolivarians, i el que calgui. Això si, amagant als franquistes, criminals i assassins que van en les llistes i on les institucions de l’Estat els té ben protegits, I d’això, ni els mitjans de desinformació de Madrid, ni les anomenades víctimes del terrorisme, en diuen absolutament res, tota una paradoxa, quan hi ha més assassinats i víctimes del franquisme i la transició, que en la resta, unes oblidades de forma permanent, i altres utilitzades de forma vergonyosa.

Algú recorda aquella famosa frase, cal defensar les idees sense violència, i cal fer-ho des de les institucions”. Doncs és on estem, i Bildu té tot el dret a presentar a qui vulgui i on vulgui. I la resta a callar, ser menys hipòcrita i llavors exigim que tots els assassins siguin condemnats de per vida, els franquistes del PP, de VOX, del PsoE-Psc, jutges, militars, policies i guàrdies civils, i una llarga llista de criminals als quals no se’ls ha demanat cap a responsabilitat pels seus crims. Llavors els de la cridòria podran parlar, i sobretot, parlar d’ètica.

I potser, serem un Estat normal d’una vegada, i no una farsa plena d’hipòcrites.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari