[Salvador Pérez] Les protestes policials a favor de la Llei de Seguretat Ciutadana (‘Mordassa’)

No Comment

Per si algú tenia algun dubte, el passat cap de setmana ja va quedar demostrat a qui serveix la policia nacional i la guàrdia civil, i sobretot, la seva ideologia. Les manifestacions d’aquests cossos policials i les paraules dels seus dirigents, així com els suports que tenen, ho deixen tot ben clar, si ets ideològicament independentista, de qualsevol afinitat d’esquerres, dona, homosexual i de qualsevol àmbit desviat segons el seus idearis, ja saps que dels cossos policials, l’exèrcit i la judicatura, només rebràs que retrets i garrotades.

Se senten ben còmodes amb la Llei Mordassa, poden actuar amb tota impunitat, exercint la brutalitat que calgui i els importa tres cogombres el mal que puguin fer. I sobretot, deixaran de poder ser identificats, i en cas de denúncia i judici podran dir el que vulguin perquè la judicatura, que també part és de la seva corda, podrà aplicar sentències al seu favor i dir les falsedats que calgui contra qualsevol manifestant d’esquerres i altres àmbits ideològics i socials, amb penes de presó o inclús aconseguir que algun diputat perdi el seu escó.

Ja he dit moltes vegades que les institucions de l’Estat són corruptes i una part important, encara plena de franquistes i reaccionaris de dretes, la primera d’aquestes, la Monarquia, molt propera ideològicament a l’extrema dreta. La segona, la Judicatura, plena de franquistes i propers a l’extrema dreta, i un veritable contrapoder disposat a acabar amb qualsevol govern d’esquerres o similars. La tercera, l’exèrcit, on els seus caps són més propers al PP i Vox, que a qualsevol altre opció, i no donen un cop d’estat, perquè estan a Europa, si fóssim a Àfrica o Amèrica Llatina, ja s’haguessin activat, són patriotes de pandereta que només han lluitat de veritat contra els obrers i els camperols. I els anomenats cossos policials, policia nacional i guàrdia civil, que ara criden per la defensa dels seus interessos, sempre han actuat contra la ciutadania, amb un altre objectiu evident, canviar el govern d’esquerres que ells consideren okupes i il·legals, atenen al vocabulari de la dreta i els seus mitjans de desinformació de Madrid.

Aquestes manifestacions són una vergonya i algú hauria de prendre mesures contra aquests impresentables que rebreguen el dret de manifestació perquè tenen impunitat, i estic convençut que no els aplicaran com fan ells, la brutalitat que exerceixen contra altres col·lectius. Volen seguretat i impunitat per a aplicar la brutalitat i la mentida. Diuen que són servidors públics i al servei de la ciutadania, mentida, ells es serveixen a si mateixos, i només serveixen als interessos de l’Estat, que ja se sap a qui ajuden i a qui afavoreixen sempre.

I són policies i guàrdies civils perquè no són capaços de fer una altra feina. En aquestes institucions han trobat la manera de treballar poc, gaudir de certs privilegis, actuar amb impunitat i brutalitat amb l’exercici de la força, i estan protegits per a una dreta i extrema dreta repugnant incapaç d’exigir responsabilitat, professionalitat i transparència a uns cossos que estan molt lluny de ser veritablement democràtics, i de veritat, ser uns servidors públics al servei de la ciutadania. Com deia són mers servidors de l’Estat que només afavoreix a la minoria de sempre.

El millor exemple de la seva professionalitat la vàrem veure l’un d’octubre de 2017, i en les diferents manifestacions tant per temes d’independència, com de manifestacions sindicals i de partits d’esquerres, i d’altres col·lectius, que ells anomenen desviats o malalts, on actuen amb total brutalitat i impunitat. A diferència de com actuen en manifestacions de l’extrema dreta, i un exemple és en el País Valencià, aquests són els seus i han de ser protegits i enaltits perquè defensen la seva visió de la pàtria, la bandera i l’espanyolisme més retrògrad.

I només cal veure com es defineix el vot de molts d’ells en zones on hi ha les seves casernes, amb un vot majoritari de l’extrema dreta. Per tant, després de més de quaranta anys de democràcia, aquest Estat no ha superat el post-franquisme, ni molts dels conceptes bàsics del seu ideari, i menys en les diferents institucions de l’Estat. Caldria suposar que després d’anys del governs del PsoE-Psc, haurien canviat la situació, però res més lluny de la realitat, no van ser capaços d’impulsar una veritable reforma de l’Estat en el seu conjunt, ni tirar endavant les depuracions necessàries, al contrari, van anar situant a molts membres de l’anterior règim en llocs privilegiats, que ara ja no s’amaguen perquè tenen dos partits de la seva corda i l’extrema dreta en les institucions i que parlen el seu llenguatge i els defensa amb tota impunitat.

De res serveix que durant tres anys els hagin apujat el sou més d’un 20 % i les seves condicions laborals. De res ha servit fer-los la pilota i justificar i amagar la seva brutalitat, protegint la seva impunitat. De res ha servit posar a Ministres de l’Interior, com l’actual, que com a jutge havia estat de la seva corda, al contrari, ara demanen la seva dimissió.

Tots aquests cossos policials sabien que el programa de govern era acabar amb la Llei de Seguretat Ciutadana (Mordassa) del PP, que només ha servit per perdre drets de la ciutadania, que ha generat un munt de denúncies i sancions contra col·lectius i persones diverses. Han generat impunitat policial i indefensió de la ciutadania, davant la mentida i la impunitat policial.

Per tant, no hauria de sorprendre als cossos policials que s’elimini aquesta Llei injusta, i que s’apliqui el que calgui per a recuperar la normalitat democràtica. I sobretot, que els cossos policials respectin el que determini el govern i el Parlament, com a màxim representant de la sobirania popular en un veritable Estat democràtic. Les forces de seguretat estan subjectes al que acordi el Parlament, els agradi o no. I sobretot, d’una vegada, exercir com a servidors públics, al servei de la ciutadania i no de l’Estat, i menys al servei d’unes ideologies antidemocràtiques i d’un passat criminal, on ells ja no tenen el privilegi de la impunitat i la brutalitat. La Llei de Seguretat Ciutadana del PP, era retornar a aquell passat i donar satisfacció de uns cossos policials que en cap cas mereixien aquest privilegi.

Que protestin menys, i que treballin més, i com és evident, la seva feina té alguns riscos, com qualsevol altre, però ells l’han escollit, doncs que n’acceptin les conseqüències i sobretot, que deixin d’amagar-se en un cos ideològic, i d’una vegada entenguin que suposadament estem en un Estat democràtic on els cossos policials i les institucions de l’Estat estan al servei de la ciutadania, com a mínim, és el que diuen formalment totes ells i els governs de torn, doncs que ho demostrin. Deixin de ser uns cagadubtes cada vegada que la dreta i l’extrema dreta criden, i si cal depurar institucions, que ho comencin a fer, després de quaranta anys d’impunitat, corrupcions i altres vergonyes, ja és hora d’actuar amb fermesa i sense contemplacions.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari