[Salvador Pérez] L’Estat indigne i corrupte que ens controla i governa

No Comment

Per desgràcia tot i els diferents governs psoistes, que no socialistes, moltes de les estructures i institucions de l’Estat mai van estar depurades, al contrari, en molts casos van ser blanquejades. Amb la mal anomenada transició, la gran majoria de franquistes, de la nit al dia es van convertir en demòcrates de tota la vida i van aprovar la seva Constitució, no la de tots i totes, garantint-se el seu futur i limitant qualsevol canvi de la mateixa. Eren temps de pors, amb tot l’Estat franquista, amb els militars al front, posant limitacions i condicions; i amb la por mai es construeix res.

Els franquistes van consolidar en moltes de les institucions de l’Estat la seva ideologia i van configurar unes estructures a la seva mida, i en aquest sentit van tenir dos aliats en els diferents governs. El PsoE-Psc, que al marge de col·locar els seus, va mantenir tota l’estructura existent i la va consolidar, evitant les depuracions efectives i fer un canvi tant en el model com, sobretot, en els seus continguts, trencant de veritat amb l’Estat franquista existent.

Segons sembla, allò d’evitar la confrontació i l’agermanament dels dos bàndols s’ho van creure per a evitar entrar a fons en el problema, ja que llavors hauria d’haver començat eliminant la Monarquia corrupte, i anar netejant totes les institucions: exèrcit, policia, guàrdia civil, judicatura i funcionariat. Per tant, era millor col·locar alguns dels seus amiguets del partit, i deixar-se de depuracions i neteges efectives, mirar a una altra banda i anar fent.

I després, tenim els governs del PP, que com és evident, va consolidar tot l’aparell franquista en totes les institucions de l’Estat, i les va reforçar. Al cap i a la fi, va ser coherent amb el seu ideari, el franquisme era i és el seu veritable marc ideològic. I en aquest sentit va reforçar el que eren institucions i estructures de l’Estat considerades estratègiques, les forces de seguretat (policia i guàrdia civil), l’exèrcit i la judicatura, així com l’alt funcionariat.

A ningú ha de sorprendre que molts d’aquests cossos, en les últimes eleccions, hagin votat Vox, ja que el seus nivells d’afinitat ideològica són més que evidents. Algú pensa que policies, militars i judicatura (Tribunal Constitucional, Audiència Nacional, el Jutjat número 13, Tribunal Suprem i Consell del Poder Judicial) no estan plenament identificats amb el franquisme en la seva majoria, el que seria sorprenent és el contrari. Per tant, demòcrates poquets, i convençuts amb el sistema democràtic només per una obligació merament formal.

Per exemple, ara la judicatura en alguns aspectes demostra la seva veritable cara, res a veure ni amb la justícia ni amb el Codi penal ni amb els drets ni l’estat de dret. El judici al procés i als presos polítics, és un acte de venjança, un fet de salvaguarda dels interessos d’un model d’estat que no existeix. És una farsa i una aberració perfectament orquestrada, la sentència està dictada, ja que pels interessos de l’Estat franquista no es pot permetre la no aplicació d’una sentència exemplar. I una oportunitat de tallar les ales a qualsevol iniciativa, ja sigui independentista, d’esquerres i canvi de règim i sistema per qualsevol via democràtica.

La transició, la Constitució i el model imposat, amb una esquerra que es va baixar els pantalons i va renunciar als principis va consolidar un règim corrupte, amb la seva impunitat, manegat pels principis del franquisme i dels seus protagonistes als que es va eximir de qualsevol responsabilitat, i se’ls va garantir el seu estatus, volum de negoci i de poder. A més de garantir-los el control permanent de les estructures i institucions de l’Estat.

Avui, la judicatura és la gran inquisició que fa i desfà amb tota impunitat, que impedeix el diàleg i qualsevol canvi, limita els drets i llibertats, i és el gran instrument de la dreta corrupta. I el que és pitjor, limita la voluntat popular, el vot i l’obra de govern de qualsevol partit d’esquerres o dels que tenen voluntat de canviar un règim podrit. Per desgràcia tenen un aliat indirecte, el PsoE-Psc, que és incapaç de provocar i generar aquests canvis, amb un discurs absurd, quan no vol entrar a afrontar aquests temes, i parla de divisió de poders i estat de dret, quan això és una ficció total. Ja fa temps que va renunciar a la confrontació i a la possibilitat de fer les depuracions necessàries i recuperar de nou el seu ideari republicà. El seu objectiu és no entrar en conflictes, garantir-se la cadira i el sou, i deixar que l’estat corrupte, segueixi funcionant. Mantenir un mer discurs pragmàtic de ficció.

I si la Judicatura corrupte i podrida fins el fons té en la cúpula franquistes, i es volen entretenir castigant independentistes negant-los drets i fent espectacles portant-los emmanillats com si fossin criminals per a escarni degradant a recollir actes de diputats i senadors, com si fossin en un circ romà. Així com fent sentències prevaricadores al Suprem o al Jutjat 13, els importa tres cogombres. Després ja enviaran al Sr. Borrell ha dir les mentides que calgui per tapar-ho tot. El problema és quan darrera els independentistes hi vagin els psoistes, comunistes, anarquistes i d’altres, llavors es quan començaran les veritables preocupacions d’alguns, i s’acabarà amb la hipocresia d’uns partits que llavors demanaran de veritat l’Estat de dret i la defensa dels drets humans. Llavors als Marchenes i Llarenes de torn es demanarà la seva depuració.

Mentrestant, la indignitat de l’Estat franquista espanyol continuarà fent tot tipus d’aberracions i impunitats, en nom dels interessos d’Estat on tot si val i sobretot contra alguns, això ben amanit i claquejat pels mitjans de comunicació addictes. Alguns diuen que sense violència tot és possible, la Constitució és reformable i el sistema també; mentides, i més mentides, el règim franquista de la transició ho va lligar tot perquè això no passi.

Per sort alguns ni creiem en cap Estat, ni en Déu, ni pàtries, ni estats de dret de ficció i miratges.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari