[Salvador Pérez] Navas de Tolosa, entre la vergonya, la incompetència i l’absurd

No Comment

El nostre barri, després de molts anys, començarà tot un seguit de projectes llargament reivindicats: projecte de Navas de Tolosa entre Roger de LLúria i Pare Font, espai Sala i Badrinas, Rambleta primera fase, espai del gas entre Pare Font i Roger de LLúria, i espai final del carrer Baldrich amb Torres i Bages, més alguns altres que començaran l’any que ve.

Per tant, el barri viurà uns processos que faran una transformació important d’aquest, combinant habitatges privats i de promoció pública, serveis i equipaments públics i zones verdes i espais oberts. Tota aquesta transformació  ha de ser atenent a criteris de sostenibilitat i de qualitat de vida, sobretot, dels seus veïns i veïnes. L’objectiu no és generar una bombolla immobiliària d’excés d’habitatges i foment del totxo. En tot cas, el més important, és la promoció d’habitatge públic que ajudi a afrontar el problema de la manca d’habitatge social.

El perill de totes aquestes actuacions, és que comportarà un greu moviment per les obres, que generaran també incomoditats, conflictes i problemes, si l’Ajuntament no és capaç de fer complir les normes als promotors, i posar un cert ordre a l’hora d’executar els projectes, no podem tenir un barri fins ara plenament abandonat, i generar un camp de batalla, promovent el desordre i la disbauxa. Al barri segueixin vivint veïns i veïnes, que hauran de gaudir de la seva vida quotidiana amb plena tranquil·litat i equilibri. Cal mantenir certa tranquil·litat funcional tot i les obres.

La nostra preocupació davant d’aquest panorama és com s’està executant el projecte de Navas de Tolosa entre Roger de LLúria i Pare Font. S’han iniciat les obres de l’espai públic: posada en marxa d’un passeig, voreres més amplies, nou enllumenat i arbrat, millors serveis. La promoció d’habitatges públics i privats serà el següent pas.

Aquesta actuació va comportar tallar la circulació de vehicles, afectant el pas del transport públic, i a molts veïns i veïnes, sobretot, persones grans. Les línies afectades es van ubicar molt més lluny.

Les obres estaven previstes fins al 15 de juliol. Després fins a l’agost, el setembre, i ja estem a mitjans d’octubre i encara no s’ha obert el carrer i la recuperació del transport públic pel nivell d’afectació que comporta pels seus usuaris. El tram de carrer segueix tancat, quan fa més d’un mes i mig que està finalitzat.

Una veritable vergonya, un fet incomprensible, i que no té cap justificació. I la pregunta és, fins quan aquesta situació? Algun responsable polític serà capaç d’explicar d’una vegada aquesta lamentable situació? Assumirà algú responsabilitats davant d’aquesta situació? Algú al marge dels usuaris del transport públic, l’importa de veritat el que estan patint aquests? L’importa a algun responsable polític i tècnic, el que passa amb els usuaris i el foment del transport públic? Com és possible permetre aquesta disbauxa i greuge lamentable?

Quan un pensa en el volum d’obres i projectes que s’han d’executar al barri, veien l’exemple del projecte de Navas, amb la disbauxa i vergonyosa actuació en aquest, com hauran de conviure amb els futurs projectes previstos, quan l’Ajuntament és incapaç de resoldre i afrontar els problemes i no aplicar solucions. La incapacitat demostrada en aquest projecte ens genera força preocupació i neguit, a nosaltres com a entitat, i als veïns i veïnes que no entenen res.

Els veïns i veïnes, però sobretot, els usuaris i usuàries del transport públic, les persones grans, fa dies que ens preguntem quan funcionarà de nou el transport públic. Ens ho demanen a nosaltres i al mateix Ajuntament, la resposta segueix sent la mateixa, l’absurd total i la manca de respostes i sobretot de solucions.

Fins quan romandrà el carrer tallat? Fins quan la recuperació del transport públic i les seves parades? Fins quan…? De veritat hi ha algú a l’Ajuntament, o senzillament, és un edifici buit, que això si, paguem entre tots i totes?

Volem el carrer obert d’una vegada i el transport públic funcionant de nou.

Salvador Pérez Riera
en nom de la Junta de l’AVV Barri Segle XX

Related Articles

Deixa un comentari