[Salvador Pérez] Prou manipulació i discurs de la por. Votar és la solució.

No Comment

Un ja comença a estar tip d’escoltar el discurs de la por, els insults i les acusacions de violència, comparant Catalunya amb el País Basc en la pitjor època del terrorisme.

Un discurs incendiari i de confrontació que ens compara amb els pitjors escenaris de lluita armada, morts de veritat i de confrontació, País Basc o l’Ulster. Un discurs sense ètica, ni escrúpols, que només busca redits electorals a l’Estat espanyol, tot pensant que els espanyols són idiotes o tarats mentals. Tot ben amanit per uns mitjans de comunicació de Madrid que els hi segueixen el joc i la manipulació informativa, és més que evident. I com no podia ser d’una altra manera, ben acompanyat d’una judicatura corrupta que ha fet de la venjança la seva millor eina.

I tot això, ho fa el PP, que sembla que tothom interessadament ha oblidat, és el partit més corrupte, ple de criminals del franquisme i d’un expresident, el Sr. Aznar, que no va votar la Constitució, que va ser un mentider i un manipulador, que ens va portar a la guerra d’Iraq, que va dirigir un dels governs més corruptes i que ara s’ha convertit en el gran ideòleg del PP i del Sr. Casado, demanant tot el dia il·legalitzacions de partits, declarar l’estat de setge a Catalunya, detenir a tots els independentistes i sectors de dissidència i contestació. I que considerà VOX unes bellíssimes persones que cal recuperar pel PP. I ara, ha recuperat de nou el missatge de “Váyase Sr. González”, canviant per “Váyase Sr. Sánchez”.

Després tenim a Ciudadanos amb el Sr. Rivera i la Sra. Arrimades, tot fen crides a la convivència que ells cada dia destrossen intencionadament. Venen una imatge de Catalunya totalment violenta, demanant protecció pel risc que corren que els matin, demanant i desitjant que hi hagi morts per a justificar la seva estratègia. S’anomenen liberals però són uns veritables facciosos de l’extrema dreta, reclamant l’aplicació de l’article 155 de forma permanent, o sigui, senzillament, acabar amb els drets de Catalunya, il·legalitzar partits i guanyar allò que no poden a les urnes, per la via militar antidemocràtica. I en aquest sentit, podrien ajuntar-se amb el PP. No tenen programa, ni propostes al marge de l’exercici de la violència i la destrucció de la convivència. És clar, aquest relat els ha anat perfecte, doncs els permet guanyar vots a Espanya que és el seu únic objectiu, encara que deixin una imatge de terra cremada.

VOX, no tinc cap interès de dir-ne res, és l’extrema dreta pura i dura, sense ètica, ni escrúpols, la bandera i el nacionalisme hispà, és una excusa, ja que es vendrien Espanya per quatre euros, això si, per a ells. L’única variable amb l’extrema dreta europea, és el seu ideari franquista que li permet funcionar com a partit, en ser una veritable anomalia democràtica i històrica, enlloc se’ls permetria existir legalment, i menys exercir com a part popular en cap judici, això només passa a Espanya, on hi ha una judicatura corrupta i ideològicament franquista en molts sectors del Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional i el Tribunal Constitucional. I per això, el PP i Ciudadanos, no tenen cap problema en rebre la seva col·laboració en el que faci falta, tots són de la mateixa corda i tenen el mateix ideari.

Anar fent un discurs patri i de salvació dels catalans no independentistes, és una vergonya que molts d’aquests mateixos catalans haurien de rebutjar, perquè en res els ajuda, sinó que, senzillament, els serveix als seus objectius espuris, per a utilitzar-los com a esquer electoral, però els importen tres cogombres, tots ells i elles, així com el que en diuen “els seus veritables problemes”. Uns mers vividors que amb el discurs de la confrontació i absurda guerra, busquen el govern, la cadira i el sou, a més de garantir la corrupció d’un Estat que se’l venen a trossos i que la seva ciutadania els importa tres cogombres.

Davant d’aquest discurs, els espanyols tenen una gran oportunitat d’acabar amb aquesta impunitat, botar-los de veritat, arraconar-los, deixar-los sense opció, acabant amb aquest discurs i desitjar que els resultats d’Andalusia, hagin estat un mer accident.

I el PsoE – Psc, d’una vegada faci més que tenir por i ser un cagadubtes permanent, deixant d’embolicar-se amb la bandera i el discurs patri, per a ser de veritat un partit “d’esquerres”, per a dignitat d’aquells que van morir lluitant contra la injustícia i la República. Avui té una oportunitat per a acabar amb la corrupció. Amb el discurs de la confrontació i la convivència, de recuperar una societat republicana acabant amb una monarquia parasitària i corrupte. No permetent que l’extrema dreta franquista arribi enlloc i segueixi sent un fet marginal, però per això ha de netejar l’Estat i les seves institucions plenes de personatges al servei dels poders fàctics i sociològicament i ideològicament franquistes. Durant les seves etapes de governança no es van atrevir a netejar i depurar aquestes estructures d’Estat, ara ho ha de fer, sense pors ni dubtes. Si no ho fa, perdrà la poca credibilitat que té el govern Sánchez i el seu partit, i llavors passarà com a Andalusia, la dreta facciosa arribarà al govern, perquè molts votants d’esquerra s’hauran quedat a casa.

Catalunya i els independentistes, són un problema que cal afrontar amb solucions polítiques, pactades i votant. El problema el té Espanya i els espanyols, incapaços d’acabar amb les misèries i contradiccions d’un Estat corrupte, en plena descomposició, i que alguns volen mantenir per a garantir els privilegis d’uns quants, en detriment de la majoria d’espanyols honestos i treballadors. Aquest és el gran dilema, més qualitat democràtica, més llibertat, més poble i menys Estat, acabar d’una vegada amb el franquisme i els seus partits afins, recuperar els valors republicans amb un canvi de règim.

I si algú es pensa com diu Boadella, que dos milions i mig de persones són una secta, o com afirmen alguns, que això és cosa de quatre dirigents manipuladors, doncs tenen un problema molt greu. Aquest volum de persones diverses, no desapareixeran, s’han consolidat, i precisament, el problema el tenen els que vulguin dirigir aquest volum de gent a una opció partidària, i que no tinguin com a objectiu aconseguir la República de veritat.

Ni les proclames de la por, ni buscar la confrontació, ni anar dient que vivim una guerra civil, ni violència per a tot arreu, ni falsos judicis, ni manipulacions interessades aconseguiran canviar la situació. Només votant amb una pregunta simple i entenedora, això s’acabarà. I Espanya haurà de fer de veritat la seva reforma, si de veritat vol acabar amb els seus problemes i contradiccions. Però amb els macabres i incapacitats dirigents que avui té, això és impossible o de difícil solució.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari