Sobre l’acord entre TeC i ERC (A. Machado)

1 Comment

Ens diuen els de TeC que ara estem amb la possibilitat d’escollir entre un govern de continuïtat del PSC o un govern solvent i amb projecte, pel canvi i pel dret a decidir, format per TeC i ERC amb el recolzament de CiU. S’han oblidat de sumar a la CUP abans de fer cap comunicat públic.

Xavi Matilla, de TeC, i Isaac Albert, d'ERC, a la Torre del Palau, el passat dilluns durant la roda de premsa en que publicaren l'acord per canvi de govern. Foto: PV Xavi Matilla, de TeC, i Isaac Albert, d’ERC, a la Torre del Palau, el passat dilluns durant la roda de premsa en que publicaren l’acord per canvi de govern. Foto: PV

En aquest món on vivim i on s’han perdut molt principis humans i ètics que van donar forma durant anys a algunes opcions polítiques que actualment estan en perill d’extinció, no podem ara venir amb el mateix discurs i anar a l’hora de la mà de partits que no s’han destacat precisament per fer polítiques socials i econòmiques justes pels treballadors/res, i per una altra part ignorar a la CUP que fa senyera de les injustícies que pateix el poble.

La diferència entre la CUP i TeC és que la primera ja fa temps que està demostrant en el dia a dia quin és el seu ideari polític i ètic, i l’altre només ho té escrit en el seu programa, que per cert són molt coincidents tot dos. Llavors, ¿per què tanta reticència a estar en la mateixa taula?

Mentrestant TeC s’esforça en assegurar la confiança d’ERC, amb la qual hi ha certa afinitat programàtica en menor quantia que amb la CUP, però cal recordar que ERC va estar quatre anys governant en coalició amb el PSC i ICV i no es va destacar precisament per fer seves les actuals reivindicacions ètiques que pregona. Aquesta reflexió també cal fer-la extensible a ICV. En aquest quadrienni 2007-2011 de govern municipal, la plantilla es va incrementar en alguns centenars de persones, ¿per què?

Crec que és un gran error deixar a la cuneta a una organització com la CUP, que si alguna cosa els diferencia de la resta de partits és precisament el seu objectiu transformador en profunditat d’aquest sistema injust i caduc en què vivim.

Per una altra part, els dos socis TeC i ERC conviden a CiU a sumar-s’hi a aquest canvi recolzant-los en el pacte. ¿A quin cost?

¿Però, de què estem parlant? Molt dir que és una oportunitat històrica de canvi però no expliquen què és el que han acordat. Dóna la sensació que els continguts de govern no són l’element principal d’aquest projecte de canvi.

¿Un canvi recolzat per CiU pot ser?, per la coalició centre-dreta usurpadora de l’estat del benestar. De la pèrdua de condicions laborals dignes. De la venda fraudulenta de la sanitat a mans privades per enriquir-se ells mateixos. Dels retalls en l’educació i la cultura. D’un grapat de casos de corrupció encara sense aclarir, i així podríem anar assenyalant molts més temes indecents portats a cap per aquests defensors del capitalisme. ¿Aquests recolzaran un canvi encapçalat per TeC? Només hi ha dues lectures d’això, o són molt ingenus, o són més de lo mateix?

Malgrat aquestes filigranes sobre estratègia política i davant de la disjuntiva entre que governi el PSC o ho faci la coalició de TeC+ERC, als primers ja els conec i no els vull. Per tant li donaré la meva confiança inicial a TeC encara que continuaré vetllant per una transformació real de l’organització municipal i del programa de govern. Passat demà continuarem parlant de tot això i sempre tindré la regidora de la CUP i sé que no ens defraudarà.

 

Antonio Machado és membre de TeC i activista de la Taula de l’Aigua

Related Articles

1 Comment

  1. Joan

    No entenc com veuen el món certs sectors de TeC, principalment Podem i EUiA. Tracten ERC com si fos un partit més o menys de dretes mentre no tenen cap problema en anar de la mà d’ICV. Per mi i per la majoria de la població no hi ha massa diferències (veure pàgina 43 de l’enllaç [1]). Tinc la sensació que encara tenen la connexió mental que agrupa catalanisme amb burgesia i que primen l’eix nacional (espanyol) per sobre de l’eix social. Per refrescar la memòria sobre ICV en David Fernàndez en fa un bon repas [2].

    Si realment volen un canvi ja seria hora de deixar el nacionalisme a un costat. S’adonarien que tenim una oportunitat per crear una societat nova sense necessitat de reformar cap constitució de la mà del PSOE.

    [1] http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2015/03/13/11/07/018c4fa0-cd9e-4bcb-a93d-3c5619020d14.pdf
    [2] http://www.vilaweb.cat/noticia/4364013/20150609/david-fernandez-ada-colau-xavier-trias-jo-vam-votar-si.html

Deixa un comentari