[Sònia Aguilera] Carta oberta al Senyor Alcalde Jordi Ballart sobre el cas de l’Hermínia i una denúncia per mala praxi institucional

No Comment

Com a ciutadana convençuda que algun dia podrem celebrar que el nostre Ajuntament fa honor a la seva signatura de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat fa vint anys, amb la consideració més gran i degut respecte, li suplica:

Que a fi que s’esmeni una situació flagrant de maltractament i mala praxi institucional i administrativa, prengui les mesures adients perquè s’aturi el judici de la vergonya pel seu Consistori programat pel pròxim 13 de gener de 2021 contra la ciutadana Herminia T., solucionant d’una vegada per totes la situació residencial de dues famílies que es troben en una situació molt delicada.

Aquest és un judici promogut per la Presidència de la Mesa Tècnica número 48 de valoració del fons de lloguer social, que va coaccionar l’adjudicatària de l’habitatge de gran tenidor, que va recuperar l’Herminia l’abril de 2019, a interposar una demanda de reclamació de possessió contra l’Herminia, per tal de no perdre la seva opció d’habitatge de lloguer social. Aquesta senyora, al mateix temps, també es troba en situació de recuperació d’habitatge de gran tenidor. De manera que aquesta situació obligar a enfrontar-se de manera indignant a dues famílies monomarentals, en situació greu de vulnerabilitat, per un habitatge que es trobava en situació d’inhabitabilitat.

Això, perquè l’Administració no havia realitzat els tràmits adequats per a instar la propietat a finalitzar les reparacions adients per habilitar l’immoble, i que per tant, en almenys dos anys l’adjudicatària no havia fet efectiva la seva morada en aquest habitatge que, quan va intentar recuperar l’Herminia, estava tapiat i en un estat lamentable d’abandonament, i que l’Herminia ha anat reparant a poc a poc.

Així mateix, volia apel·lar a la seva obligació institucional i moral de donar resposta al Recurs d’alçada que va interposar l’Herminia davant l’Alcalde el 2 d’agost de 2019 amb núm. d’entrada al Registre 112337, per tal de no ser expulsada de la Mesa d’Emergència en represàlia per no abandonar l’esmentat habitatge, i que mai ha rebut resposta, malgrat dos correus electrònics enviats al regidor de Serveis Socials perquè s’havia compromès a estudiar en persona el cas de l’Herminia, com el d’altres 18 persones, en una reunió amb diverses entitats d’acció ciutadana el 20 de febrer d’enguany al Casal Cívic de Ca n’Aurell.

Afegir que el passat 26 de novembre, en una entrevista al diari local Malarrassa, li van preguntar pel cas de l’Herminia, i vostè va respondre: “Recordo el cas, no el detall. Mirem sempre de donar resposta, alguna alternativa, clar que no sempre és acceptada o benvinguda. Tenim recursos d’emergència que s’ofereixen, i els hem ampliat amb la pandèmia. En tot cas, amb relació al cas citat, miraré com ha acabat o com està”. Doncs bé, l’Herminia l’únic que té és la citació al judici, i espero que aviat, les millors festes de Nadal de la seva vida i del seu fill, perquè vostè ha fet el que li correspon, per una dona que fins i tot s’ha guanyat el cor i la solidaritat d’aquelles veïnes que van rebre la seva ocupació amb assetjament i amenaces.

He decidit no comunicar-me amb vostè mitjançant instància perquè darrerament contesteu més per xarxes no oficials que per les vies establertes per a aquests fins, i és per això que envio còpia d’aquesta carta a la Síndica de Greuges de Terrassa i a les entitats que van donar suport a l’Herminia en diverses ocasions, i que han esperat per coordinar una acció directa en la seva defensa perquè esperaven que l’Ajuntament actuaria de manera honorable solucionant el problema que heu ocasionat a aquestes dues famílies, i que malauradament s’ha convertit en un mal endèmic de la vostra gestió. Així mateix, envio còpia al diari local Malarrassa amb l’esperança que publiqui la carta en les seves pàgines.

Tota la documentació respecte al cas, i amb el permís de l’Herminia, la facilito adjunta en el següent correu que enviaré, tant a vostè com a la resta d’entitats, i que no és si no el que li vaig enviar al regidor de Serveis Socials el 26 de febrer d’enguany, i que per Whatsapp em va contestar que li semblava bé que li enviés. En aquest correu es feien una sèrie de reclamacions que no he afegit en aquesta carta per no allargar un test que ja s’havia fet i que se’ls hi reenviarà, com és ara, la depuració de responsabilitats.

En agraïment a la vostra atenció, i esperant que totes puguem, insisteixo, celebrar unes festes nadalenques amb el triomf de les Drets Humans, li envio salutacions cordials i molta salut.

Sonia Aguilera, membre de l’entitat Espai Drets

Related Articles

Deixa un comentari