[Taula de l’Aigua] El portaveu local de Ciutadans perd aigua

No Comment

El passat 21 de juny passat, el Diari de Terrassa publicava un article d’opinió del portaveu de Ciutadans Javier González en el qual, entre d’altres, plantejava les presses amb què el PSC, a través del seu alcalde, manifestava que “la gestión directa del agua podría abaratar el recibo”. A aquestes paraules, el senyor González responia amb una bateria de signes grandiloqüents, però sense cap argument que el sustentés.

Resultava curiós que el portaveu de C’s fes critica d’allò que ell mateix practicava. Acusava el PSC de posicionar-se abans de la finalització de l’estudi (encara que d’amagat com s’ha pogut veure, el Javi sempre ha sigut partidari de la privada), i ell feia el mateix: semblà ser que l’havien trepitjat “el callo” i ara cada vegada que algú es manifesta partidari de la gestió directa a ell li fa mal.

El portaveu de Ciutadans arremetia contra l’alcalde per posar de manifest les traves que l’empresa Mina-Agbar “pone al proceso de fin de la concesión”. Encara avui. el senyor González continua sense adonar-se que aquestes traves son només la punta de l’iceberg. Tot aquest procés tant sols ha tret a la llum alguna de les qüestions que venim denunciant i que vam veure en el seu moment: l’opacitat que en totes les qüestions imprimeix l’empresa concessionària. No és bo ni per a la salut ni per a la butxaca que l’aigua sigui gestionada des d’interessos privats. El ciutadà Javi encara no se n’ha assabentat, i potser li molesta que 20 regidors el facin repetir la lliçó.

El senyor González ens exposava: “Además en ningún momento se explica cómo se va a financiar el ciclo completo del agua…. Tampoco se dice de donde saldrá el dinero para mejorar una red de distribución que todavía contiene amianto, o la mejora de la calidad del agua que cuesta miles de euros a las familias en agua embotellada, depuradora de ósmosis, jabón para lavadoras, averías domesticas o cremas para aliviar el picor en la piel al lavarse con un agua extremadamente dura”. D’on ha sortit sempre, senyor Javi, de la factura de l’aigua que paga la ciutadania, però en beneficis a la ciutat i no al sector privat.

Si el senyor González va descobrir-nos la roda, aquí ens l’ha portat. Aquesta ha sigut i és la gestió de l’aigua per part de Mina-Agbar, però, sembla que vostè no rellegeix el que escriu. Tot això és el que hauria d’haver cuidat aquesta companyia que durant 75 anys hem mantingut a través de les factures de l’aigua. Sí senyor, i això és el que deixa allà on va, la gestió privada que vostè defensa. La gestió que té com a motiu essencial de la seva existència fer negoci, i augmentar els guanys dels seus accionistes. És hora de que els recursos que aportem els destinem a reparar les qüestions que assenyala, i no a generar beneficis privats amb l’aigua.

Senyor Javier, no pretengui vendre’ns fum. L’aigua té un preu que hem de pagar, si a aquest vostè li treu el benefici privat… A igual gestió surt més econòmica la gestió directa, aquest és l’objectiu. És vostè capaç d’assumir-ho? Altra qüestió és que vostè pensi que s’ha de continuar destinant una part dels nostres diners a enriquir multinacionals, a fer-se fotos de benefactors al diari i a continuar realitzant inversions “legals” a través de les seves Sicavs.

Sembla ser que el senyor González té el padrí que ens regalarà tot el que assenyala. El que no diu és que ho farà a terminis i amb interessos… Poca confiança té vostè en la capacitat de les persones d’aquesta ciutat a respondre el repte de gestionar l’aigua quan, a més, hi ha ciutats que han demostrat que es fan millor les coses. El senyor Javi ens surt un mes després amb l’enquesta telefònica; aquesta que fa mesos estan fent els seus amics? Aquesta que amb quatre preguntes ens farà coneixedors del que significa l’aigua?. Senyor González els seus amics fa mesos que estan en campanya i no paren de fer regals, caramels i globus. No s’amagui que se li veu el llautó.

Senyor González, la solució que ens proposa, no respon ni en mode ni en forma al tema de l’aigua. La gestió directa que proposem implementarà elements que ha assenyalat, i alguns altres imprescindibles, els que calguin per a no tornar a caure en errors passats. Propostes noves, propostes de canvi que compten avui amb el suport de 20 dels 27 regidors i regidores de l’Ajuntament, i que volem ampliar.

Senyor Javi, no se n’assabenta? Si al que vostè li fa por és un mal govern, “arremánguese” com fem tots i no busqui qui li faci la feina. Rellegeixi vostè el que ens va descriure, el panorama que deixen les privatitzacions i respongui’s a vostè mateix, què és el que vol negociar i amb qui vol fer-ho. I després si continua amb el mateix, faci-s’ho mirar perquè en la gestió de l’aigua, el seu comportament és populisme.

Taula de l’Aigua de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari