Els museus de Terrassa celebren el Dia Internacional dels Museus

No Comment

Avui es celebra el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) que es celebra des del 1977 i que té com a objectiu acompanyar la ciutadania en una reflexió sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Amb motiu d’aquesta jornada, que enguany està dedicada al tema “Museus i històries punyents: Dir allò que no es pot explicar als museus”, diferents museus de Terrassa oferiran de manera gratuïta una jornada de porta oberta als visitants i alteraran el seu horari habitual per a acollir la Nit dels Museus -que es celebrarà uns dies més tard, el dissabte 20 de maig-.

A Terrassa, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil permetrà a les persones interessades gaudir tant de les mostres temporals que acull com de l’exposició semi permanent i la Joia del Museu 2017: un llibre de roba creat per l’artista terrassenca i darrera conservadora del CDMT, Roser López Monsó (1973-2014). La peça conté un poema il·lustrat, Desaliento, escrit per l’artista i brodat sobre tela que té com a objetiu experimentar les possibilitats del brodat com a tècnica d’il·lustració.

Per la seva part, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya s’afegira a la jornada de portes obertes i oferirà diverses activitats gratuïtes amb motiu del Dia Internacional dels Museus, entre elles una visita guiada a l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents” i una passejada nocturna a les voltes de la teulada del Museu, ambdues activitats celebrades en el marc de la Nit dels Museus.

Altres espaís museístics de la ciutat com ara les Esglésis de Sant Pere o el castell Cartoixa de Vallparadís també oferiran jornades de portes obertes en diferents horaris entre demà i el diumenge 21.

 

desaliento_joia_museu_2017

Related Articles

Deixa un comentari