La Favt aprova un pla de treball 2017 per la ‘defensa dels drets humans i socials de tothom'”

No Comment
Jaume Pavia informa sobre els treball de la PDSP. Foto PV Jaume Pavia informa sobre els treball de la PDSP. Foto PV

La proposta presentada pel president de la junta, en Ramon Clariana, planteja amb molta claredat l’horitzó de treball i objectiu general de l’acció veïnal: «ser elements bàsics per a la defensa dels drets humans i socials de totes les persones, per a la promoció d’una adequada participació ciutadana, de foment del civisme i de la cohesió social». Per a concretar això, afegí, cal a Terrassa un «moviment veïnal fort i unit, capaç d’anar-se renovant i de treballar conjuntament amb altres entitats i institucions que comparteixin els nostres valors a nivell de barri i de ciutat».

Amb aquest objectiu general, amb el pla de treball aprovat, la Favt es planteja com a element fonamental pel proper curs, «desenvolupar i consolidar un Projecte potent d’Informació, Comunicació i Transparència dirigit a les Associacions de Veïns i ciutadania en general, que ha de ser clau per a una imprescindible renovació generacional i de gènere en les Associacions de Veïns i conseqüentment en la Junta de la FAVT».

Juntament amb això i «no menys important», cal «completar el treball, que ja s’està fent, de Reforma dels Estatuts de l’entitat amb la finalitat d’aconseguir un millor funcionament dels òrgans de gestió», l’ aprovació de la qual s’hauria de fer en una assemblea extraordinària abans d’acabar aquest 2017.

botomalarrassa

Entrant als detalls, la Favt considera necessari consolidar i ampliar la representativitat i pluralitat assolides en els darrers anys, «fruit del treball que s’ha anat realitzant per les juntes anteriors». La relació entre les entitats federades ha de ser més «dinàmica i operativa», ampliant-se en la mida del possible a les associacions no federades, cercant la trobada de totes per «tractar, debatre i desenvolupar propostes sobre temes d’interès general de la ciutat, especialment d’àmbit veïnal i social, i així mateix recolzar projectes, objectius o línies d’actuació (…) que siguin comunes a diversos barris o que siguin d’interès general».

Paral·lelament, com es deduïx coherentment de l’objectiu principal, es fa necessari «obrir-se a altres sectors socials o entitats que intervinguin en objectius d’interès general, sempre que comparteixin valors i idees que concordin amb els de la Favt», començant, és clar, per la ja citada defensa dels drets humans i socials de totes les persones. En aquest sentit, podria ser una experiència de referència el fructuós acord de treball conjunt que la federació veïnal desenvolupa amb l’associació Prou Barreres!, de persones amb funcionalitats diverses, o també la participació en l’Espai Drets Socials.

Taula de l'assemblea 2017 de la Favt, parla Pepe Sánchez. Foto PV Taula de l’assemblea 2017 de la Favt, parla Pepe Sánchez. Foto PV

Encara hi ha l’actuació amb les administracions públiques, especialment amb l’Ajuntament de Terrassa, amb el qual la Favt signa un Conveni anual, participant en les comissions i taules de treball municipals (entorn a 20) que estimen convenients i procurant que en els projectes que puguin desenvolupar «es tingui en compte la deguda participació de la Favt i entitats veïnals».

Finalment, en el mateix nivell d’importància, la Favt participa també en plataformes ciutadanes vàries, com la Taula de l’Aigua, el citat Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (PDSP) i el Consell d’Entitats d’Acció Social. A més del conseqüent compromís amb la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

Pep Valenzuela

Deixa un comentari