Comença la novena edició del Cicle de Cinema i Arts Escèniques sobre Drets Humans

No Comment

Un any més, i ja en van 9, la Comissió de Drets Humans de l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) organitza el Cicle de Cinema i Arts Escèniques sobre Drets Humans. 

El programa inclou sessions de cine-fòrum, la primera el 13 de maig, una obra de teatre i un acte de cloenda que es farà el 19 de juny. Totes les sessions comptaran amb l’assistència de destacades personalitats que contribuiran a un debat enriquidor al voltant del tema tractat.

Programa del 9è Cicle de Cinema i Arts Escèniques sobre Drets Humans:

  • 1ª sessió: 13 de maig, 19 h – Al Cinema Catalunya, C/Sant Pere (Terrassa)
    Projecció del documental WALLS (Murs), de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina. 80 minuts. Amb la presència de Cristina Mas, de Lluita Internacionalista.Sinopsi. El món està cada cop més dividit per murs. Aquesta pel·lícula analitza la seva terrible existencia. Hi ha éssers humans a una banda i a l’altra. No s’ha de discutir si la seva existencia és absurda o lógica, si és inevitable o no, sinó mostrar que les persones que hi ha a banda i banda són, en l’essencial, iguals.
  • 2ª sessió: 24 maig, 21.30h – Teatre de la Parròquia de la Santa Creu (taquilla inversa a favor del Casal de la Dona).
    Teatre: CUENTO CAPITALISMO, a càrrec del Grup de Teatre Feminista FEM TEATRE FEM.Visualització de situacions, conegudes per totes, que pretén fer-nos reflexionar per tal de poder-les canviar.
  • 3ª sessió: 30 maig, 18.30h – A la sala d’actes de l’ICATER. Memòria histórica a l’estat espanyol i recuperació de les víctimes, una assignatura pendent. Projecció (en exclusiva) del documental recuperat i remasteritzat L’EXODE D’UN PEUPLE de Louis Llech i Louis Isambert (França, 1939). 36’Louis Llech, cineasta amateur fascinat per l’aspecte militar de la ‘retirada’ del mig milió de republicans espanyols que es va producir cap als passos fronterers dels Pirineus va filmar el flux ininterromput de refugiats, sense oblidar l’angoixa dels civils.Presentació del llibre REFUGIATS de l’historiador Josep Pimentel, amb l’autor.
    Aquest llibre pretén rescatar de l’oblit les veus de setanta-vuit persones que es van veure forçades al silenci o a l’exili. Veus plenes de diginitat, de sacrificis, de resistència i de superació davant les adversitats, que no van ser poques.
  • 4ª sessió: 11 de juny, 18.30h – A la sala d’actes de l’ICATER.
    Projecció del documental GRIETAS, de Xuban Isausti. Amb presentació de Pere Moreno, responsable del grup local d’Amnista Internacional.
    Sinopsi. Grietas explica cinc històries lligades per un element comú: són esquerdes [grietas] en els drets humans que persones anònimes tracten de reparar amb el seu impuls, determinació i escassos recursos.
  • Cloenda: 19 de juny, 18.30h – Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres): La revolta en femení.
    Passi del documental MAI MÉS VÍCTIMA, dirigit per Ariadna Oltra i Mireia Pigrau. Amb la presència de la periodista de TV3.
    Documental produït pel programa Sense Ficció de TV3, vol fer entendre el procés que viuen les dones que pateixen una situación de violència dins la parella, i per què els costa tant sortir-ne.

Veure totes les sessions a l’agenda d’activitats.

Deixa un comentari