· La iniciativa sorgeix amb l’objectiu d’acompanyar altres festivals i esdeveniments culturals a seguir aquest camí.
· La guia, gratuïta i en format digital, es pot descarregar al web de l’associació Teler Cooperatiu.
L’Associació Teler Cooperatiu, de Sabadell, ha presentat la nova “Guia per la Transició Ecosocial dels Esdeveniments i Festivals Culturals“, una eina essencial per a festivals i esdeveniments culturals que desitgen reduir el seu impacte ambiental i social, tot maximitzant l’impacte econòmic en el teixit de l’economia social i solidària (ESS) local.
Durant els darrers tres anys, Teler Cooperatiu ha impulsat el Festival La Regadora, un esdeveniment que, sota el lema “Canviem el sistema i no el clima”, s’ha consolidat com un espai de reflexió i acció. El festival aborda temes crucials com el canvi climàtic i el futur de la ciutat de Sabadell, promovent la sostenibilitat, la participació ciutadana i la transformació social. A través de diverses activitats i ponències, La Regadora s’ha convertit en un referent per a la comunitat, plantejant solucions creatives i col·lectives per afrontar els reptes ambientals i socials de l’actualitat.
En aquest context, i gràcies a la pràctica de La Regadora, s’han adoptat diverses iniciatives sostenibles, com l’ús de proveïdores locals i cooperatives, la implementació de banys secs i una gestió eficient dels residus. Aquestes accions no només redueixen la petjada ecològica del festival, sinó que també reforcen la comunitat local i impulsen un model de consum més just i responsable.
La nova guia sorgeix amb l’objectiu d’acompanyar altres festivals i esdeveniments culturals en aquest camí. El Teler Cooperatiu proporciona assessorament en la producció i ideació d’esdeveniments culturals sostenibles, basant-se en l’experiència adquirida amb esdeveniments com el Festival La Regadora i Embassa’t. Aquesta guia permetrà no només reforçar la xarxa cultural de la ciutat amb esdeveniments més grans i replicables en festes alternatives i populars, sinó que també generarà consciència sobre la cultura transformadora com a model de ciutat.
La guia respon a una estratègia integral que prioritza tres impactes essencials: l’impacte ecològic, l’impacte comunitari i l’impacte en l’economia local i cooperativa. Amb aquesta publicació, el Teler Cooperatiu vol que les propostes culturals tinguin una perspectiva regenerativa, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i promovent la sostenibilitat a través de la gestió de residus, la mobilitat sostenible i la comunicació activa, entre altres aspectes. A diferència de les guies existents, aquesta guia posa un èmfasi especial en la voluntat de transformar els esdeveniments culturals en agents de canvi, impulsant la consciència i la transició ecosocial, així com els valors de l’economia social i solidària (ESS).
La guia es pot descarregar aquí.
Sobre Teler Cooperatiu: Teler Cooperatiu és una associació compromesa amb la sostenibilitat, la transformació social i el foment de l’economia social i solidària a través de la cultura. Amb projectes com el Festival La Regadora, treballen per una transició ecosocial que posi les persones i el planeta al centre.
Deixa un comentari