El MNACTEC presenta un cicle dedicat a les cures tradicionals

No Comment

·Les quatre sessions del cicle tenen com a objectiu oferir eines i coneixements per tenir cura de la salut amb elements del nostre entorn

·El 24 de gener tindrà lloc la primera sessió, amb la conferència “Cures tradicionals: què podem fer amb el que tenim a mà quan tot falla”

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) presenta el Cicle de cures tradicionals, que vol donar a conèixer les eines i els coneixements per tenir cura de la salut a partir d’elements del nostre entorn. El cicle està integrat per quatre sessions que es desenvoluparan entre gener i febrer, la primera de les quals serà la conferència “Cures tradicionals: què podem fer amb el que tenim a mà quan tot falla”, a càrrec de la infermera Rosa Ferrer de Dios, que tindrà lloc el 24 de gener.

Els coneixements de cures tradicionals són d’especial utilitat per tractar dolor, caigudes, problemes circulatoris, tos, etc. i en situacions d’emergència o de catàstrofes naturals. Aquestes tècniques i sabers tradicionals poden ajudar a una millor qualitat de vida i a tractar algunes dolències lleus, tot i que no impliquen renunciar a consultar el professional de la salut ni deixar de prendre la medicació prescrita per aquest.

El Cicle de cures tradicionals està organitzat per la infermera i professora d’Infermeria Rosa Ferrer de Dios i s’emmarca dins de les activitats paral·leles de l’exposició “Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut”, que es pot veure al MNACTEC fins al 19 d’abril de 2023.

Sessions del cicle

·Dimarts 24 de gener, a les 18:30 h | Conferència “Cures tradicionals: què podem fer amb el que tenim a mà quan tot falla”, a càrrec de Rosa Ferrer de Dios. Una xerrada encarada a descobrir els recursos que tenim en el nostre entorn que poden ser útils per a la nostra salut en situacions d’excepcionalitat com un desastre natural, una guerra o una caiguda tecnològica.

·Dijous 2 de febrer, a les 18:39 h | Taller d’hidroteràpia i fitoteràpia. S’hi exposarà com l’aigua i les plantes medicinals poden ajudar la nostra salut de diverses maneres: calmar dolors, millorar la circulació, baixar la febre, alleujar els símptomes d’al·lèrgies, fer els primers auxilis en situacions d’emergència, etc.

·Dijous 9 de febrer, a les 18:30 h | Taller de recursos casolans per tenir cura de la nostra salut. Es mostrarà com la mel, l’oli d’oliva, la llimona i altres ingredients que podem trobar a la cuina poden ajudar a tenir cura de ferides, facilitar el trànsit intestinal, tractar fongs, cuidar la pell o calmar dolors, picors i al·lèrgies.

·Dijous 16 de febrer, a les 18:30 h: Taula rodona “Medicina artesanal o medicina industrial?”. Es debatrà al voltant de les experiències dels participants en moments en què fallen les tecnologies i sorgeix la necessitat d’emprar les cures tradicionals. El meteoròleg Francesc Mauri moderarà el col·loqui entre el periodista Lluís Caelles, el metge Josep M. Sans, la infermera Rosa Ferrer i Rosa Raventos, d’Uriach Natural Consumer Healthcare.

El MNACTEC

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Related Articles

Deixa un comentari