Membrana que allibera medicaments contra el càncer fabricada amb nanofibres.
Dia 30 de novembre de 9 h a 14 h a la sala d’actes de l’ESEIAAT (C. Colom, 11.Terrassa)
L’INTEXTER de la UPC organitza la primera jornada ‘Tèxtils per a la medicina i la salut’
Hi assistiran més de 130 empresaris, tècnics, investigadors del sector tèxtil i professionals sanitaris
En els propers 10 anys els tèxtils destinats a aplicacions mèdiques i sanitàries experimentaran un creixement exponencial, molt superior als tèxtils per a la indumentària i la llar
L’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa organitza el dia 30 de novembre la primera jornada ‘Tèxtils per a la medicina i la salut’. Aquesta trobada té com a objectiu principal crear un espai de debat i intercanvi d’experiències entre investigadors tèxtils i sanitaris, professionals de la salut i empreses fabricants de productes tèxtils per ús mèdic i sanitari
L’Hospital Universitari Mutua de Terrassa, l’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa, l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i el centre Universitari de la Visió (CUV) formen un clúster sanitari a la ciutat de Terrassa amb un gran potencial. Aquest fet, unit a l’activitat d’R+D de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a la seva especificitat en l’àmbit tèxtil i a la base industrial d’aquest sector a Terrassa, propicia la creació d’un espai de debat i intercanvi d’experiències entre tots aquests agents amb vistes a generar sinèrgies que afavoreixin la creació de nous productes tèxtils sanitaris i la millora dels processos de producció.
Segons explica el director de l’INTEXTER, Enric Carrera, “les taxes actuals de creixement de la població mundial i l’esperança de vida, la major sensibilitat social en la prevenció de riscos laborals, la transmissió de malalties a través de la sang o per via aèria i l’increment de les infraestructures geriàtriques, comportarà que als propers 10 anys els tèxtils destinats a aplicacions mèdiques i sanitàries experimentin un creixement exponencial, molt superior, inclús, als tèxtils per a la indumentària i la llar.”
Per això, l’INTEXTER de la UPC organitza la primera jornada “Tèxtils per a la medicina i la salut”, que tindrà lloc el proper dia 30 de novembre de 9 h a 14 h a la sala d’actes de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT (c. Colom, 11. Terrassa).
El programa de la jornada conté ponències d’investigadors de la UPC a Terrassa, com ara la de José Antonio Tornero, que explicarà la fabricació de nanofibres per al tractament de càncer infantil, o la de Tzanko Tzanov, que parlarà sobre la nano modificació biològica per a l’obtenció de tèxtils i dispositius mèdics amb activitat antimicrobiana. A la trobada hi participarà també Tomás Guinovart, de la Universitat Rovira i Virgili, que tractarà sobre noves plataformes sensorials dins de productes tèxtils per al diagnòstic de la salut i l’esport. Meritxell Martí, del CSIC, explicarà com alliberar principis actius a la pell humana mitjançant l’aplicació de teixits biofuncionals. De la seva banda, Ignasi Canal i Serra, director de l’empresa de Bugaderia i Esterilització Axioma, exposarà la importància de l’economia circular al sector de la salut. Tancarà el torn de ponències Imma Jiménez, de l’empresa GMK Confort Products. S.L, que parlarà sobre el disseny de roba per a persones dependents.
La jornada comptarà, així mateix, una taula rodona moderada pel director de l’INTEXTER, Enric Carrera, en què hi participaran José Antonio Tornero, investigador de l’INTEXTER-UPC; Joan Gispets, degà de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT); Montserrat Comellas, directora de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), i Josep Trenado, cap de Servei de Medicina Intensiva UCI-SEMICRITICS de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.
Deixa un comentari