L’edició d’enguany ha comptat amb 53 taules i dibuixants de la ciutat i de l’estranger.
La Plaça Vella va tornar a convertir-se en l’epicentre del dibuix a la ciutat. A les 12 del migdia pràcticament no s’hi podia caminar. Només entrar a la Plaça un cartell i una taula anunciaven que el Sr. Edi feia caricatures. El seguien algunes carpes amb quadres on es veia El Pedraforca, alguna marina i a mà dreta, assegut en una cadira i sempre amb un somriure, apareixia Floreal Suriguera, el Suri. “Feia 10 anys que no participava a la fira i aquest any s’hi ha tornat a animar”, comenten. Quatre carpetes plenes d’obres i petits quadrets pintats sobre fusta l’envolten. I ell com sempre: saludant i observant les riuades de gent que passen per la plaça i s’aturen a saludar-lo.
Floreal Suriguera va tornar a participar a la fira després de 10 anys
A més de dibuixants, pintors i artistes consagrats, la fira també té espai per les alumnes de batxillerat artístic de l’IES Blanxart o de la Torre del Palau. La renovació d’artistes és imprescindible per tal de seguir gaudint de la varietat d’obra en aquest esdeveniment. Dos exemples són els de Drea Tamayo i Miranda Pastor, estudiants de belles arts. La seva obra és una mostra d’estils diferents a la pintura tradicional, molt present en aquest esdeveniment, i dona un aire fresc a la fira. Un altre exemple és Carme Margarit, que és el primer any que ve a la Plaça Vella a presentar la seva obra. Crida l’atenció una tècnica de paper enrotllada en branques d’arbres d’on sorgeixen figures orgàniques que poden pintar-se o bé manipular-se, explica l’artista.
El grup d’Urban Sketchers de Terrassa també va trobar-se en el marc de la Fira del Dibuix. Els artistes es van passejar per la Plaça Vella per anar documentant, de forma personal, l’esdeveniment. La nota musical del dia va anar a càrrec d’Ensemble Saxos, el grup de saxos de l’Aula de saxo del Conservatori de Terrassa, que van oferir un concert i cercavila entre les 12.30 i les 13.30 hores.
Deixa un comentari