El Club de Tennis Taula Els Amics de Terrassa estrenarà noves instal·lacions.
Jordi F. Fernández
El tennis de taula viu els darrers anys una gran embranzida a la nostra ciutat —gràcies a la tasca del CTT Els Amics Terrassa, una entitat fundada el 2001 i presidida des d’aquell any per Francesc Gibert— fins al punt de fer pensar que hi ha la possibilitat de retornar d’aquí a poc a les èpoques daurades que es van viure a les dues últimes dècades del segle passat.
El CTT Els Amics disposa a hores d’ara de 10 equips federats a les categories sènior i veterans, 9 de masculins i un de femení, i 3 d’ells juguen a categories nacionals i 7 ho fan a les territorials. També hi ha 4 equips en categories per a altres edats. Això suposa en total un centenar de jugadors i jugadores amb fitxa federativa, però juntament amb els equips esmentats el club compta en el seu entorn amb un col·lectiu de persones que també entrenen amb regularitat, però sense competir oficialment; entre ells cal destacar els 22 integrants dels equips anomenats familiarment com a «micropings», nois i noies d’entre 6 i 11 anys que ja participen en alguns tornejos específics, els corresponents al programa Generació TT organitzat per la Federació Catalana de Tennis Taula.
La voluntat del CTT Els Amics és convertir-se en un equip de l’elit palística estatal, però d’una manera compatible amb la voluntat de la seva directiva de ser un club inclusiu, on tothom es trobi a gust, des dels jugadors consagrats fins als practicants de vocació tardana, passant per les joves promeses i els veterans. En aquest sentit, no és gens estrany que l’entitat sigui una de les principals promotores de PPxTT, «ping pong per tothom», un programa de la Federació Catalana de Tennis de Taula que permet que, amb la periodicitat que més li convingui, tothom pugui participar en tornejos d’aquest esport: petits, grans, novells, experts, federats, no federats, gent gran, persones discapacitades…
La propera obertura d’un local cedit per l’Ajuntament de Terrassa a la zona del Pla del Bon Aire, que permetrà realitzar entrenaments i partits amb condicions òptimes, serà sens dubte un element de gran importància per projectar cap endavant una entitat que ara mateix no deixa d’integrar noves persones associades, però a la qual li mancava l’estabilitat que proporciona disposar d’unes instal·lacions pròpies.
L’espai facilitat per l’Ajuntament té més de mil metres quadrats: set-cents a la planta baixa, que ja seran utilitzables el gener de 2020, i tres-cents en un altell que s’adequarà en una segona fase.
El nou equipament tindrà capacitat per a la instal·lació fixa d’una vintena de taules de joc per a entrenaments i de 7 àrees de joc amb les dimensions normatives corresponents quan es tracti de jugar competicions en lligues estatals.
L’estructura tècnica del CTT Els Amics també comptarà amb un reforç que complementarà l’actual figura del director tècnic, exercida per Albert Regincós, amb la incorporació com a entrenador de Marc Clotet, una de les grans figures del tennis de taula sorgides de la nostra ciutat, encara en actiu com a jugador a la màxima categoria estatal i alhora un tècnic de reconegut prestigi.
La temporada passada el CTT Els Amics ja va gaudir d’una altra incorporació de gran importància, la de Ramon Mampel, un jugador terrassenc que va debutar amb 13 anys a la divisió d’honor, la màxima categoria estatal, i que al llarg de la seva trajectòria ha guanyat diversos campionats i subcampionats en les categories infantil, juvenil, sub -21 i absoluta. A més, des de 2011 és seleccionador de l’equip espanyol de tennis taula de persones amb discapacitat física i, des de 2013, seleccionador de les categories inferiors femenines de la federació espanyola, coordinador del tennis de taula del Comitè Paralímpic Espanyol i entrenador en cap del grup de tennis taula del CAR de Sant Cugat.
La propera obertura d’un local cedit per l’Ajuntament de Terrassa a la zona del Pla del Bon Aire permetrà realitzar entrenaments i partits amb condicions òptimes.
La voluntat del CTT Els Amics és convertir-se en un equip de l’elit palística estatal, però d’una manera compatible amb la voluntat de la seva directiva de ser un club inclusiu, on tothom es trobi a gust.
Una altra mostra de la vitalitat actual del món del tennis de taula terrassenc és el naixement recent d’un blog (https://tennistaulaterrassa.blogspot.com/) dedicat a la recerca de la història local d’aquest esport des de les seves primeres manifestacions fa prop d’un segle fins al passat més immediat. A més de recordar amb una abundant documentació gràfica els participants i guanyadors de les convocatòries del Trofeu Casas-Riera (a la dècada de 1950) i del Trofeu Casas-Lamolla (1965-85), també aporta informació sobre les plantilles senceres de l’EPIC durant diverses temporades i dades generals sobre altres entitats com l’Optimista Club, la Colla Tabola, el Juvenil Club i el Cactos PP Club, per exemple; les seccions específiques d’aquest esport en entitats com l’Atlètic Terrassa Hockey Club i el Centre Social Catòlic; i els tornejos que se celebraven habitualment a l’empresa Talleres Agut a les dècades de 1950 i 1960. I, per descomptat, els currículums dels jugadors locals més destacats de diferents èpoques. Uns altres documents interessants que aporta el blog —i que sobrepassen l’àmbit local— són les reproduccions dels quatre primers articles que tracten sobre tennis de taula publicats a la premsa de l’estat entre 1901 i 1904.
Deixa un comentari