Assemblea ciutadana el 27 de setembre: RESISTIR LA LOMCE EN 5 PASSOS

No Comment
Manifestació a Barcelona contra la llei Wert Manifestació a Barcelona contra la llei Wert

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) convoca pel proper dissabte 27 una “assemblea ciutadana”, afirma el seu presidente, Àlex Castillo, a la carta pública de convocatòria, amb l’objectiu principal d’articular l’oposició a la llei del ministre Wert, la controvertida i arrassadora LOMQE. La crida va adreçada a les famílies catalanes, a les AMPA i a la societat en general.

L’acte consistirà en un taller participatiu per a posar en evidència les conseqüències destructives que la LOMQE té per als alumnes i la ciutadania. Després d’una pausa per a penraonar a peu dret, durem a terme un acte polític contrari a aquesta Llei. Comptarem amb la presència de membres de la Marea Blanca de Madrid i de l’Empordà es Mou que ens explicaran les seves lluites que són dos clars exemples d’èxit i de resultats positius en les mobilitzacions socials. Hem de ser conscients que tenim la possibilitat de fer retirar la LOMCE amb el nostre esforç i les nostres energies. Malgrat el gris panorama general tenim motius per l’optimisme.

Hi haurà servei gratuït de monitores i monitors per a la vostra mainada.

RESISTIR LA LOMCE EN 5 PASSOS

SIGNEM UN COMPROMÍS DE REBUIG PER SER UN TERRITORI LLIURE DE LOMCE AL NOSTRE CENTRE EDUCATIU

  1. PROPOSTA A LA JUNTA

Redactarem el nostre Compromís de rebuig a la LOMCE. Disposem d’un model amb les principals raons per oposar-nos a la llei. A més, podem afegir-ne aportacions i destacar els nostres.

  1. CONSENS A LA JUNTA

Volem que el nostre centre educatiu es posicioni contra la llei. En una junta d’AMPA plantejarem la conveniència i utilitat d’elaborar la nostra proposta de Compromís de rebuig a la LOMCE.

  1. PRIMER CONSELL ESCOLAR

La persona representant de l’AMPA al Consell Escolar del centre pro­posarà un punt a l’ordre del dia del primer consell del curs (finals setembre-inicis octubre): Signatu­ra del compromís de rebuig de la LOMCE. Normalment, és suficient amb enviar un correu electrònic a la presidència del Consell Escolar amb antelació.

  1. DEBAT I COMPROMÍS DEL CEC

Portarem una còpia del Compromís perquè sigui debatut en el primer Consell Escolar. L’emplenem i demanarem que el signi el president del Consell Escolar.

  1. ADHESIÓ “TERRITORI LLIURE DE LOMCE”

Hem arribat a l’últim pas. Omplirem les dades del for­mulari del web: www.fapac.cat per deixar constància del posicionament aprovat a la nostra escola. Adjuntarem la còpia del Compromís. El nostre centre educatiu quedarà incorporat al Mapa de Territoris Lliures de la LOMCE. Da­vant de qualsevol dubte, contactarem a: fapac@fapac.cat.

SIGNEM UMA MOCIÓ DE REBUIG A LA LOMCE

PER SER UN TERRITORI LLIURE DE LOMCE

AL NOSTRE AJUNTAMENT

-A través d’un regidor de confiança:

 

PROPOSTA AL REGIDOR

Si tenim bona relació amb cap regidor d’Educació (o d’altra àrea) del nostre municipi, li proposarem presentar al plenari de l’Ajuntament una moció de Compromís de rebuig a la LOMCE. Li explicarem la campanya i les nostres inquietuds.

JUNTA DE GOVERN

El regidor farà la presentació de la proposta de moció a la Junta de Govern prèvia al plenari.

A través d’una instància:

PROPOSTA A L’OAC

Presentarem a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del nostre municipi una instància i també la proposta de moció de Compromís de rebuig a la LOMCE adreçada a l’Alcaldia. Així, farem que tots els regidors en siguin coneixedors.

JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern haurà de donar resposta per escrit a la nostra petició.

Ordre del dia del Ple

Ens assegurarem que la moció apareix en l’ordre del dia del ple. Això voldrà dir que s’ha admès a tràmit perquè es tracti i es pugui votar.

Ple de l’Ajuntament

El dia que se celebri el ple és important que anem totes les persones que hem promogut

la moció per tal de defensar-la i aconseguir que sigui votada favorablement.

Adhesió “territori lliure de LOMCE”

Un cop la moció és aprovada, només haurem de fer un últim pas. Omplirem les dades del formulari al web: www.fapac.cat per deixar constància del nostre posicionament. El nostre municipi s’adherirà al Mapa de Territoris Lliures de la LOMCE. Davant de qualsevol dubte, contactarem a: fapac@fapac.cat.

Related Articles

Deixa un comentari