400 professionals es formen en l’àmbit LGTBIQ en dos anys de Pacte DASIG

No Comment

3.500 alumnes assisteixen a tallers de sensibilització en el mateix període.

Sessió plenària de la Taula del Pacte DASIG, dimarts 20 de març, en què es va presentar l’informe d’implementació del Pacte 2016-2017 amb totes les accions dutes a terme al llarg dels darrers dos anys. Foto: Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament informa que més de 400 professionals van rebre formació en l’àmbit de la diversitat afectiva, sexual i de gènere durant 2016 i 2017 a través d’accions impulsades en el marc del pacte DASIG. En el mateix període, es van impartir tallers de sensibilització en centres d’educació per a un total de 3.531 alumnes, principalment de batxillerat. Aquestes dades formen part de l’Informe d’Implementació del Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de Gènere a Terrassa (DASIG) 2016-2017, que la regidora d’LGTBIQ, Gracia García, va presentar ahir en el transcurs d’una reunió de la taula del Pacte DASIG.

Al llarg d’aquests dos anys, el Pacte DASIG ha impulsat 63 accions (31 el 2016 i 32 el 2017) entre formació, recursos i tallers per a centres d’ensenyament, sensibilització ciutadana i atenció al col·lectiu LGTBIQ.

Les accions de formació (cursos, seminaris, xerrades, etc) s’han adreçat principalment a personal de diversos serveis de l’Ajuntament de Terrassa, però també a professionals d’altres serveis públics que poden tenir relació amb l’atenció a persones LGTBI (Mossos d’Esquadra, serveis de salut, professionals del món educatiu, etc).

En l’àmbit de la sensibilització destaca, a més dels tallers per a escolars, la producció i difusió del curtmetratge Silenci, que posa l’accent en la necessitat de mobilitzar la majoria silenciosa que no es posiciona obertament contra la minoria que comet les agressions. El vídeo transmet un missatge que reforça l’apoderament dels companys i companyes de classe que són testimonis de l’assetjament escolar. Els Mossos d’Esquadra han incorporat el curt al material de suport dels tallers contra l’LGTBIfòbia que imparteixen als centres de secundària de tot Catalunya.

Per a la producció del curtmetratge es va fer un concurs entre l’alumnat del Grau Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l’Institut Santa Eulàlia. Es va estrenar el maig de 2017, en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia.

Creació del SAI DASIG

La creació del Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) ha estat una de les accions més rellevants d’aquests dos anys en aquest àmbit a la ciutat. L’Ajuntament de Terrassa ja oferia atenció específica a membres d’aquests col·lectius (el 2017 es van fer 119 atencions) però el passat desembre, mitjançant un acord amb la Generalitat, el Consistori ampliava les seves competències en la matèria i el servei s’integrava a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya.

Les funcions del SAI DASIG són principalment cobrir qualsevol necessitat informativa, d’acompanyament o suport que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i vetllar per la protecció dels drets de les persones LGTBI, atenent la recepció de denúncies per possibles situacions de discriminació. Per demanar informació i concertar una visita, el telèfon d’atenció és 937315982 i el correu electrònic atencioLGTBIQ@terrassa.cat.

Related Articles

Deixa un comentari