La Confederació veïnal recorda que justament aquest model nasqué a una escola d’un barri obrer de Santa Coloma de Gramenet i fou una demanda de famílies per garantir la igualtat d’oportunitats
Davant del recent aval del Tribunal Suprem a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)– que aglutina gairebé 500 entitats veïnals- vol mostrar la seva extrema preocupació per:
1. L’actual model d’immersió lingüística és una aposta política consensuada, amb l’horitzó de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social i que nasqué precisament per la pressió de famílies castellanoparlants de l’escola pública Rosselló-Pòrcel del barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet amb aquest anhel de dotar als seus fills i filles d’un futur millor. Per tant no és democràtic que per la voluntat d’una minoria de pares i mares de Catalunya – des del l’any 2004 únicament 80 famílies sobre més d’un milió i mig d’estudiants anuals han demanat l’escolarització en castellà pels seus fills i filles- s’imposi aquesta decisió política consensuada i mantinguda en el temps pel consens de tota la societat catalana, a tot el sistema educatiu català.
2. Com en altres àmbits que s’ha fet palès, des de la CONFAVC ens semblen molt perilloses les actuacions i decisions que darrerament els altres tribunals de l’Estat Espanyol despleguen i que vulneren l’equilibri del poder executiu, legislatiu i judicial. És a dir, des de l’entat veïnal denunciem una instrumentalització política del poder judicial que sobrepassa les seves funcions.
3. L’escola catalana ha estat i ha de seguir sent un actor vertebrador que afavoreix la inclusió i la cohesió social al nostre país– brúixola del moviment veïnal d’abans i d’avui- , des d’una perspectiva intercultural i que, com en els seus orígens, segueixi garantint la igualtat d’oportunitats d’ infants, adolescents i persones adultes. Per tant, des de la CONFAVC, no només rebutgem aquesta decisió judicial, sinó que donem suport a la decisió del Departament d’Educació i de nombrosos col·lectiu de prendre mesures per enfortir la presència del català en el sistema educatiu, donada la reculada d’aquesta llengua als centres educatius.
Finalment des de la CONFAVC també ens unim a la crida per participar als actes programats per la plataforma Som Escola el dissabte 18 des de les 10 del matí de desembre a l’Arc de Triomf de Barcelona.
Deixa un comentari