La CUP força a debatre sobre el nou Pla Director de la Policia Local, que l’Ajuntament volia aprovar sense passar pel Ple amb l’excusa de ser un document merament “tècnic”.
Sobre la reunió del Consell Municipal de Seguretat, reunit ahir, diu una nota de premsa de l’Ajuntament de Terrassa que va ser una «reunió extraordinària» per tractar de la «proposta de modificació derivada de l’aprovació del nou Reglament de Participació Ciutadana i el debat sobre l’avantproposta del procés per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat».
Reunió del Consell de Seguretat. Foto: Ajt. Terrassa
Afegeix la nota que el Consell «és un òrgan consultiu que té per finalitat l’assessorament i l’elaboració de propostes i plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana, i que aplega representants dels grups polítics, de les principals entitats de la ciutat i de diferents serveis municipals, a més dels tres cossos policials i el jutge degà de Terrassa».
La CUP, però, diu que la seva intervenció «va forçar a debatre sobre el nou Pla Director de la Policia Local, que l’Ajuntament volia aprovar sense passar pel Ple amb l’excusa de ser un document merament ‘tècni’», quan en realitat «és molt polític».
En un comunicat fet públic el divendres 21 d’octubre, la CUP informa que «el Pla parla de mesures polítiques que cal debatre, com ara la no dissolució dels GIE, la nova Policia en Bicicleta, l’impuls a la policia de barri, l’increment de la plantilla».
La regidoria de Seguretat, Maruja Rambla, anuncià la voluntat d’aprovar el nou Pla Director de la Policia Local en una imminent Junta de Govern. Canviar, però, d’opinió, informen des de la CUP, i rectificà tot acceptant la «possibilitat de que es realitzi un debat amb la resta de grups de l’oposició i sigui sotmès al vot del Ple». La decisió final es prendrà el proper dilluns, a la reunió dels portaveus dels grups.
«Així li ho van exigir els representants de la CUP a la reunió del Consell de Seguretat celebrat ahir a la tarda, igual com també va fer el portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, Ramon Clariana», aclareix el comunicat de la formació.
Això, però, en contra del criteri del director de Seguretat de l’Ajuntament i del nou intendent de la Policia Local, Jordi Herrera i Antoni Flores, que haurien assegurat que el Pla Director és merament “un document intern” i de caràcter “tècnic”, per tant sense orientació política i que per això no havia de ser sotmès a debat.
Tanmateix, el pla recull mesures que «mostren una orientació política que cal consensuar», afirmen des de la CUP. Per exemple, la no dissolució oficial del polèmic Grup d’Intervenció Especial (GIE); la posada en marxa d’una Unitat de Policies en Bicicleta, l’increment de la plantilla fins l’any 2025, la necessitat d’un pla de comunicació, «davant certa mala imatge adquirida per actuacions policials»; l’impuls del cos cap a una Policia de Proximitat i de Barri, «tot i que no s’especifica en quin percentatge augmentarà el nombre d’agents amb aquesta funció»; mesures de formació interna per a la plantilla, com ara el curs en torn a la “Gestió emocional del tracte amb el ciutadà”, «el que denota un problema anterior que cal resoldre».
Tot plegat, considera la CUP, «queda demostrat, al nostre parer, que no només és un document “tècnic”, i que sí ben important i cal debatir-lo».
Consideren, així mateix, que el que es pretén és «negar un conflicte més que evident», que ja es va posar en evidència l’hivern passat en torn al model policial, com a conseqüència de la denúncia de 15 agents de Policia Municipal contra la regidora de la CUP.
«Si després de tot aquest conflicte –tan mediàtic-», conclou la CUP, «la regidoria de Seguretat no creu important debatre i consensuar el Pla Director de Policia Local amb la CUP i la resta de grups de l’oposició, és que no volen veure l’existència d’un problema».
Deixa un comentari