No poder visitar els CAP, sense llistes d’espera per fer-se operacions quirúrgiques, i manca d’atenció a malalts amb càncer, entre les principals queixes que planteja la PDSPT/Marea Blanca al consistori, al qual s’acusa de no conèixer la gravetat de l’atenció sanitària a la ciutat.
Redacció
Defraudats amb “un govern que es diu progressista”. Així afirmen sentir-se des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que torna a lamentar que l’Ajuntament de Terrassa no estigui actuant prou davant d’una situació sanitària la qual, agreujada per la pandèmia actual, és “d’extrema gravetat a la nostra ciutat i no admet cap espera”.
“Menys bones paraules i més accions”
En un comunicat emès per la plataforma, aquesta menciona tot un seguit de problemes vinculats amb l’atenció sanitària que ha de rebre la ciutadania i que s’estan produint des de fa temps. Es descriu que no es fa res davant la impossibilitat d’anar als CAP, i que tampoc s’atengui telefònicament. “Com pot ser que un dels objectius del Catsalut sigui fer només un 30% de les visites de forma presencial? En què es basa per fixar aquest percentatge?”, lamenta la plataforma, a més de preguntar-se què se n’ha fet del nou CUAP que es va prometre. També es denuncia que s’estan retardant i anul·lant visites, proves i intervencions de malalts oncològics, la qual cosa empitjora la seva malaltia.
En el seu comunicat, la PDPST-Marea Blanca explica que en una reunió del passat 12 de juny, Mònica Polo i Noel Duque, regidors del consistori, van respondre a les preguntes que els formularen que no tenien informació i que ho esbrinarien. També diuen que dies després, en una reunió amb l’Alcalde Ballart i els dos mateixos regidors, van tenir la impressió que desconeixien la situació real de la sanitat a la ciutat i que “aprofitaven l’entrevista per recollir informació per part nostra”. Van rebre la promesa de posar en marxa una oficina municipal que reculli queixes sobre l’atenció sanitària, a més de prometre una reunió el CatSalut abans de finals de juliol. La Plataforma afirma que cap de les dues coses s’ha produït fins al moment.
Manca de transparència del Consorci Sanitari de Terrassa
També va mostrar dades als regidors sobre l’enginyeria financera i el “continu traspàs de diners” entre el Consorci Sanitari, la Fundació Sant Llàtzer i la Fundació per la docència de la mateixa entitat. “Aclarirà l’oficina de transparència el tema de les fundacions del CST?”, pregunten. Demanen a més per què el Catsalut no està publicant les llistes d’espera per fer intervencions quirúrgiques.
Deixa un comentari