«Posar l’accent en qüestions socials» és la perspectiva de treball que es planteja l’associació veïnal de ca n’Aurell per al proper any. Intervenir en el programa Sempre Acompanyats i establir relació amb l’associació ADICAE de consumidores crítiques, responsables i solidàries, en formen part dels objectius.
Antoni Falgar, president de l’AV de Ca n’Aurell, sota un autoretrat dels Suris. Foto PV
Es crearà també un grup de treball sobre el problema del trànsit que trastorna la vida de la gent cada vegada que es talla la Rambla, amb molta o poca justificació, fins i tot per fires comercials com és el cas de la de roba texana, una suposada tradició egarenca.
Aquests objectius es marcà l’assemblea anual de l’AV del passat 30 de novembre. «O sigui, enfortir aquesta línia de treball», explica l’Antoni Falgar, elegit president, «perquè, al temps que aquests problemes ens empenyen a intervenir, també s’ha fet una mica d’autocrítica en el sentit d’haver dedicat massa esforç en temes com cursets i activitats de lleure vàries que tot plegat ens allunyaven dels veritables motius».
L’interès en el programa Sempre Acompanyats, impulsat per Creu Roja, Ajuntament i l’Obra Social de La Caixa, passa al davant en una societat com la nostra, amb un nombre creixent de persones grans i soles, un fenomen que en barris com ca n’Aurell té una incidència clarament superior a la mitjana. S’han fet contactes amb Creu roja i a partir de gener s’iniciarà l’activitat.
Els motius pels quals va ser major l’interès en relació al consum responsable i crític són el creixents problemes, en nombre i gravetat, amb la factura dels subministraments d’electricitat, gas i aigua. En Falgar destaca la problemàtica citant el cas d’un recent documental de televisió que mostrava els problemes de gent gran per arribar a fi de mes. «La gent s’ha de limitar el consum d’aliments i altres necessitats bàsiques per poder pagar els subministraments i que no te’ls tallin», afirma el president de l’AV.
Amb l’associació ADICAE volen marcar formes de consultoria, xerrades i activitats de campanya d’informació i sensibilització. Apunta en Falgar que segurament caldrà veure amb cooperatives com Som Energia i Som Connexió-Eticom la viabilitat o possibilitats de contractes. Això, però, està per veure encara. «La veritat és que no som tants, ja saps com és el món veïnal i associatiu en general», va rumiant en Falgar.
En altre ordre de coses, l’assemblea va decidir canviar la data de la festa major del barri, que es venia celebrant a finals de maig, per fer-la en la primera setmana de juny, «ens combina millor amb el calendari dels esplais i també del mercat de les puces que es fa al parc de Sant Jordi», argumenta. Per la Fira Modernista, afegeix, preparen una col·laboració especial, «de qualitat», assegura.
Deixa un comentari