La Marea Blanca i la FAVT pressionen perquè entri ja en funcionament el CAP Can Roca, el qual fa mesos que està finalitzat, i insisteixen en què la seva gestió ha de correspondre a l’ens públic Consorci Sanitari de Terrassa i no a l’empresa privada Mútua de Terrassa.
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública/Marea Blanca de Terrassa i la Federació d’associacions veïnals de la ciutat (FAVT) han donat llum a un comunicat sobre el futur del CAP de Can Roca, que ja està acabat, “en el qual hem gastat un munt de diners públics, són totalment opaques i aquest no s’obre”.
“Els usuaris sembla que no hi tinguem res a dir, encara que som nosaltres qui l’hem pagat i els qui l’hem de utilitzar”, diu el comunicat, que acusen que “els interessos econòmics, com sempre i una vegada més, van per davant de les persones”. Tot i l’obertura estigui a prop de produir-se, insisteixen en què “si no es contracta personal facultatiu addicional, la congestió del CAP de Terrassa Nord seguirà com fins ara, amb hores pel metge de família amb terminis de 36 dies i més”.
“S’està incomplint l’article XVII del Dret a la Salut de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, signada pel nostre Ajuntament”, recorden les entitats, tot dient que el 40% de la Junta de Govern del CST és representació municipal.
Les entitats temen que, malgrat que la planificació sanitària indicava que el nou CAP de Can Roca seria gestionat pel CST, Mútua de Terrassa hagi sol·licitat que l’atenció hospitalària i d’especialistes sigui realitzada per aquesta entitat. “On queda el seguiment transversal dels malalts ? Què ha canviat ara? Potser el motiu són les influències del Sr Rull, en agraïment per la seva contractació per part de Mútua de Terrassa?”, es pregunten al comunicat.
A més, hi ha la qüestió del CUAP “que volen entregar a Mútua de Terrassa; va passant el temps, i les visites de primària i les urgències segueixen col·lapsades”. Per això, ambdues plataformes donen suport “a tots aquells que demanen explicacions, transparència i participació en les decisions”, entre els quals, el Comitè d’Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i el Sindicat de Metges de Catalunya.
Des de la Plataforma de Sanitat destaquen que a Mútua de Terrassa no se li ha de donar “cap més servei”, i exigeixen que “Mútua de Terrassa passi a ser pública 100%”. Finalment, s’avisa que caldrà fer accions davant del mateix CAP ja construit per “exigir una sanitat pública i de qualitat”.
Deixa un comentari