Presentació del llibre “Remedios naturales para síntomas habituales” a Amics de les Arts

No Comment

 

Remedios 2El passat dijous 2 d’octubre es va presentar a Amics de les Arts i Joventuts Musicals «Remedios naturales para síntomas habituales», a càrrec de Sònia Martínez Cano, dietista clínica i nutricionista del Consorci Sanitari de Terrassa, i coautora del llibre.

Sònia Martínez Cano va indicar que aquesta obra pretén ser un suport a les indicacions i prescripcions farmacològiques del metge  ja que els remeis naturals sempre han d’associar-se, mai substituir, al tractament i indicacions del metge.

Va continuar indicant que el llibre intenta cobrir el desig de molts pacients i familiars de conèixer què fer o menjar per millorar la seva malaltia i que, per això, aquesta obra busca ser un suport en el dia a dia de qualsevol persona que senti una malaltia per ajudar a la seva alimentació i seus hàbits de vida siguin adequats, i també tracta de donar a conèixer plantes amb propietats per combatre diferents símptomes.

Remedios naturalesAmb un llenguatge planer, senzill i accessible, va anar repassant un a un i amb detall els vint-i-dos capítols amb sengles grups de símptomes presentats: acidesa, esgotament, alopècia, anèmia, anorèxia, ansietat, arteriosclerosi, bulímia, càlculs biliars, cefalea, cirrosi, cistitis, colesterol, colitis ulcerosa, colitis, colon irritable, dany hepàtic, debilitat, demència senil, depressió, desnutrició, diabetis, dispèpsia, mal de cap, dolors menstruals, edemes, endometriosi, restrenyiment, estrès, expectoració, gasos, gota, hemorroides, hipertensió, inapetència, insomni, irritabilitat, laringitis, lumbàlgia, males digestions, menopausa, menstruació, migranya, nàusees, obesitat, osteoporosi, problemes sexuals, pròstata, raquitisme, regles doloroses, retenció de líquids, reumatisme, taquicàrdia, tos, trombosi, úlcera i vòmits.

Segons va explicar als assistents a l’acte, al llibre no només s’esmenten les propietats químiques i els principis actius de les plantes medicinals, sinó també les quantitats que hem ingerir, la manera de preparar-les, amb quines altres combinar i la seva seguretat, així com s’inclou fotografia, nom habitual i científic, preparacions de consum intern i extern, altres plantes amb les quals combinar, efectes secundaris, interaccions farmacològiques i aplicacions culinàries.

 

In : Salut

Related Articles

Deixa un comentari