Rellançament, renovar-se, van ser aquests els motius de l’assemblea general de l’Associació Veïnal del barri de Sant Pere Nord. Una trobada convocada amb els mitjans, hom podria dir, de sempre, i fins i tot alguns que cada dia es fan servir menys. O sigui, carta de convocatòria a totes les persones associades, parada a la rambla Francesc Macià i cotxe amb altaveu pels carrers. En alguns àmbits, van palesar els membres de la junta, la bretxa digital és encara molt gran i molta de la gent que hauria de participar en la reunió no utilitza les noves tecnologies.
Assemblea general de l’AVV de Sant Pere Nord, abril 2015. Foto: PV
El canvi de president de l’associació, després de 10 anys amb la responsabilitat, ha estat aprofitat per la junta, informà en Jaume Àvalos, per posar en marxa aquesta campanya de rellançament de l’entitat. “La comissió d’equipaments ha estat el motor de l’activitat durant els darrers anys”, afirmà, “pel seu caràcter reivindicatiu”, però l’exercici de la ciutadania va més enllà d’això.
El president sortint, Emiliano Martínez, avui candidat a les municipals per la llista de TeC, explicà que s’ha treballat amb les entitats del barri i que l’associació ha estat un element important per aconseguir que Sant Pere Nord sigui avui un barri amb infraestructures, tranquil i amb un nivell alt d’integració entre les persones. “Els objectius de la dècada passada estan coberts”, declarà.
Però, reconegué, com posen en evidència les dades recollides a l’estudi Organització, necessitats i coneixements de les Associacions de Veïns de Terrassa i les de l’enquesta que la pròpia entitat està fent al barri, envelliment i poca participació del veïnatge simplificant-ho molt, “cal repensar el paper del moviment veïnal”.
En el seu torn, Pepe Sànchez, plantejà la qüestió en forma de paradoxa, “s’ha fet molta feina, però falta participació, més gent i més activa”. Una de les propostes de la junta és la de posar en marxa comissions de treball. Actualment, a part de la junta, funcionen tres comissions, la de festes, la d’equipaments i la de convivència. Totes tres amb una experiència de treball gran i interessant. Plantegen la creació de, com a mínim, 3 més: cultura, mobilitat i reivindicacions urbanístiques.
Amb els resultats parcials de l’enquesta que l’associació ha començat a realitzat, informà en César, membre també de la junta, apareix de forma molt clara que hi ha un alt nivell de satisfacció amb la situació del barri i també es valora molt positivament la feina feta per l’entitat veïnal. Cal pensar la manera d’incorporar noves forces, i això vol dir parlar amb els joves. En aquest sentit han començat a treballar des de fa poc temps amb les xarxes socials, creant perfils de l’associació.
També cal dirigir-se específicament a les dones. Així ho afirmà l’Isabel, tot anunciant la creació d’una comissió “que manca fa anys”, amb data per la primera reunió de la mateixa.
Pep Valenzuela
Deixa un comentari