Fupar inaugura la seva “sala neta”, un nou espai per la insercció laboral

No Comment

Ahir dimarts es va inaugurar oficialment la “Sala Neta” a les instal·lacions de la Fundació Fupar. Aquesta nova secció dins l’àrea de manipulats,  tal i com va explicar en Josep Ribera, Director Gerent de Fupar, és una aposta per poder seguir oferint feines amb “valor afegit”, donat que el sector del manipulat és un sector molt explotat i han de marcar diferències estratègiques per tal de poder seguir oferint i ampliant la possibilitat d’inserció laboral a les persones amb discapacitat intel·lectual, que és un dels seus pilars constitutius.

 

Presentació de la “sala neta” per part d’en Josep Ribera i en Xavier Pérez

Aquesta nova sala, amb un cost total de 100.000 €, 32.000 dels quals han estat cofinançats  per la Fundació ONCE, en el marc del programa de subvencions del Pla d’Inversions per a Infraestructures Regionals, permet el condicionament de productes de farmàcia, parafarmàcia, cosmètica i sector alimentari, sectors que, cada vegada mes, demanaven aquest tipus de condició per poder treballar amb ells.

En Xavier Pérez, Responsable de Serveis Industrials, va transmetre la seva confiança en poder ampliar l’oferta que ara es concentra en el manipulat secundari,  agrupació de  productes ja envasats, al manipulat primari, doncs el condicionament de la sala i els protocols d’actuació així ho permeten.

Aquesta “sala neta”  és un espai tancat on hi ha un doble control, no tan sols es controlen  totes les condicions ambientals amb uns mesuraments restrictius, sinó també amb els protocols d’actuació i manipulació que beneficia a les persones que hi treballen.  Aquests protocols de bones pràctiques els ensenya a tenir una disciplina i rutina que els hi ajuda en qualsevol altra àrea de manipulats, doncs els treballadors fan rotacions amb la finalitat del seu millor desenvolupament psicomotriu i adaptatiu.

Interior de la “sala neta”

Actualment hi ha 379 persones usuàries a càrrec de la Fundació, amb 113 professionals que hi donen el suport formatiu i de cura que necessiten, però hi ha llista d’espera per poder accedir.  Tot i que una part important és la formació per tal que les persones amb discapacitats intel·lectuals puguin accedir al món laboral, i tot tenir un acord amb el SOC per ajudar a aquesta fita, la realitat revela que només un 10%  d’empreses mostren interès en la possibilitat de contractació i d’aquests només la meitat acaben contractant una persona amb discapacitat intel·lectual. Per aquest motiu esperen que amb aquesta especialització i d’altres activitats que estan realitzant, com la compra de Teixidors, pugui ampliar l’oferta a més persones que ho necessitin.

Ana Belén Mesa

 

Deixa un comentari