Veí de Pere Parres, vaig adquirir molta experiència treballant en associacions de base, tinc una àmplia formació en polítiques de participació ciutadana i dels drets dels consumidors. Sóc José Miguel Sanz, Txetxu, una persona que tant en un moment estic fent fotos com em poso a fregar la paella de l’arròs popular o agafo un micròfon per reclamar a l’ajuntament els seus compromisos amb el barri, o gaudeixo dels meus fills bessons. Per això no és d’estranyar que la meva concepció del Síndic de Terrassa sigui que ha de ser una institució oberta, inclusiva i que comparteixi protagonismes.
Perquè “Síndic en xarxa” representa la meva manera d’entendre la defensa dels nostres drets, des de la col·laboració, l’empatia, el compromís individual i col·lectiu. Un síndic sense el suport ciutadà és un altre funcionari més, un altre membre de la burocràcia de l’administració. En el meu programa defineixo un compromís clar d’obertura creant el Consell Assessor d’Entitats, grup de suport i de reflexió amb la finalitat d’enfortir la institució i impedir ingerències externes per limitar les seves funcions. A més, com a Síndic vull fer d’aquest Consell la seva manera d’arribar fins a la població més vulnerable, la que ni tan sols sap que té dret a reclamar.
El Síndic ha de servir per protegir els nostres drets, no serveixen excuses, la seva missió és clara, treballar de forma transparent per a comprometre a tots en el aquesta tasca, també a l’Ajuntament i els seus funcionaris, per això proposo la creació d’una Carta de Serveis que obligui al municipi a acomplir amb els requeriments del Síndic de manera raonada i, en cas d’acord, determini terminis de execució. El Síndic no pot ser un carreró sense sortida.
Em comprometo a una sindicatura de màxima comunicació, fent servir les xarxes socials però també el boca-orella. Treballar per universalitzar el coneixement d’aquesta institució i per això proposo una gestió de proximitat, organitzant oficines en els districtes, fent difusió per entitats, col·legis, casals de barri, defensant els nostres drets però no des d’una oficina, sinó aprofundint en els problemes de la ciutat, establint aliances per crear els suports que ens portaran les forces que trobaren les solucions.
No esquivaré temes per complexos o delicats que semblin. Em preocupen les relacions en els espais públics per la falta de civisme d’uns pocs, però també una ciutat que faci real la igualtat dones-homes, una ciutat inclusiva, que no sigui dels més forts, perquè només tenim una ciutat i ha de ser per a tots i totes els que vivim en ella i, no podem esperar més.
Per una ciutat respectuosa, que pensi en el seu futur, sostenible, amb un transport amable, sense barreres, una ciutat que respecti els seus arbres, perquè només des del respecte hi haurà convivència.
Jo em comprometo a treballar amb vosaltres!
José Miguel Sanz
Deixa un comentari