Benvolgut alcalde,
Li escric aquesta carta per a expressar-li la indignació que sentim molts i moltes terrassenques amb la guerra total, l’apartheid i el genocidi declarades per Israel al poble palestí.
Com sabrà, la situació a la Franja de Gaza és extraordinàriament greu, els crits d’incitació a l’odi per part del primer ministre d’Israel i del seu ministre de guerra, tractant “d’animals humans” a la població civil palestina, van anar seguits d’un setge total que ha tallat l’aigua corrent, l’electricitat i l’abastiment alimentari a més de dos milions de persones, el 47% d’elles nens i nenes.
Donat que en el comunicat institucional que va fer públic l’ajuntament aquest passat divendres 20 d’octubre es va abstenir de condemnar el genocidi li recomanaria que llegís atentament el darrer informe de l’Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d’Afers Humanitaris ja que així sabria que:
Des de l’inici de la guerra d’Israel més de 4.700 persones palestines han estat assassinades, de les quals, segons el ministre de salut palestí, el 62% eren infants i dones, és a dir, quasi 1.900 nens i nenes i més de 1.000 dones. Arran dels bombardejos, quasi 16.000 persones n’han resultat ferides i a més a més alguns d’aquests s’han realitzat amb bombes de fòsfor blanc, el napalm del segle XXI, segons han provat Human Right Watch i Amnistia Internacional.
Els bombardejos israelians han destruït el 43% de les cases de la Franja de Gaza, més de 169.000 cases de famílies palestines ja no són sinó runes en flames.
A dia d’avui més d’un milió quatre-centes mil persones són refugiats, desplaçats fugitius dels bombardejos, en alguns casos desnonades per l’exèrcit israelià o els cossos paramilitars d’extrema dreta sionista.
També s’assabentaria que, com han denunciat Nacions Unides i l’Organització Mundial de la Salut, Israel ha llançat 62 atacs contra 19 hospitals, destruint ambulàncies i assassinant el personal de salut. A més a més, 50.000 dones embarassades es troben en un risc extrem pels atacs que sofreixen els hospitals, el desabastiment i els bombardejos, i, 130 nadons en incubadores es troben en un risc mortal, segons denuncia el ministre palestí de salut. Doncs, com ha denunciat Metge Sense Fronteres, el bloqueig total és una condemna a mort a càmera lenta per a tots els pacients que no es poden atendre per manca de combustible que faci funcionar els generadors dels hospitals i, per tant, quiròfans, incubadores i unitats de cures intensives (UCI’s).
O estaria al cas que 200 escoles palestines han estat destruïdes pels bombardejos israelians.
Davant d’això ens sobta a més d’un i d’una el comunicat de l’ajuntament de Terrassa sense cap esment a la matança de l’Hospital Al-Ahli ni de condemna als crims de guerra, i contra la humanitat, d’Israel. El seu actual posicionament és confús i ambigu, no mostra un total recolzament al poble palestí ni condemna radicalment l’Estat d’Israel pel genocidi que està duent a terme. Com a representant dels i de les ciutadanes de Terrassa, és necessari que no quedi dubte de que la nostra ciutat no recolza als assassins del poble palestí.
Centenars de persones ens vam manifestar davant de l’ajuntament exigint aquest posicionament clar davant d’una situació que és d’apartheid i de genocidi. I m’agradaria esmentar-li alguns exemples institucionals que potser poden il·lustrar el que haurien de fer institucions catalanes com l’Ajuntament de Terrassa o la Generalitat:
El president de Colòmbia, Gustavo Petro, ha condemnat sense pal·liatius el genocidi que està cometent l’exèrcit israelià, plantejant-se per aquest motiu el cessament de relacions diplomàtiques amb Israel i alhora oferint tota mena d’ajuda humanitària a Palestina.
El govern de Sudàfrica ha denunciat el bombardeig israelià com un crim de guerra, ha denunciat la “campanya genocida” d’Israel i, en conseqüència, ha cridat al Tribunal Penal Internacional a investigar els crims de guerra sionistes, segons ha declarat la ministra de relacions exteriors de Sudàfrica Naledi Pandor.
A Europa només hem sentit un país pronunciar-se contra el càstig col·lectiu que està infligint Israel a tot el poble palestí a sang i foc: Escòcia. El primer ministre escocès, Humza Yousaf, ha dit que “el càstig col·lectiu d’homes, dones i nens no pot ser justificat de cap de les maneres” i ha ofert el seu país per a acollir refugiats palestins i palestines i ha posat a disposició del poble palestí els hospitals i els serveis mèdics escocesos.
A Catalunya tenim un exemple de valor municipalista quan l’Ajuntament de Barcelona, per iniciativa d’Ada Colau, va suspendre totes les relacions amb l’Estat d’Israel el febrer d’aquest any ja que com va afirmar l’alcaldessa de Barcelona “és intolerable seguir normalitzant l’apartheid”.
És una pena que l’Ajuntament de Terrassa no estigui a l’alçada de Colòmbia, Sudàfrica o Escòcia, mentre que el poble de Terrassa va demostrar sobradament aquest divendres passat la seva força solidària. Centenars vam acudir a la concentració per exigir-li que condemni l’apartheid i el genocidi d’Israel contra el poble palestí. Si cal tornarem, i serem milers, per a demostrar-li que Terrassa no restarà aturada mentre es comet impunement un genocidi.
Atentament,
Albert Portillo
1 Comment
Marta
25 octubre 2023 - 11:04Gràcies per expressar tan bé el que en pensem moltes i molts.