Alerten que el PP vol evitar la municipialització de serveis bàsics com l’aigua

No Comment

es plataformes Aigua és Vida, la Red Agua Pública (RAP) i la Taula de l’Aigua de Terrassa alerten de l’estratègia del govern central del PP per tal afavorir els interessos de les grans corporacions que especulen amb el Dret Humà de l’aigua. Ho intenta a través del projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (en concret la disposició adicional 27) que ha presentat, el qual pretén impedir la incorporació com a empleats públics d’empreses privatitzades. Les plataformes denuncien que aquesta disposició “atempta contra els drets laborals dels treballadors i restringeix la democràcia”, tot volent impedir el model de gestió pública i “condemnant-nos a l’oligopoli de les transnacionals”.

De fet, el govern central s’ha personat judicialment, a través del Ministerio de Hacienda, per entorpir la recuperació de la municipalització de la gestió dels serveis públics, com ha estat en el cas de Valladolid, on intenten paralitzar la remunicipalització del cicle integral de l’aigua, en un “intent descaradat” de defensar els interessos de l’empresa Agbar depenent de la multinacional francesca SUEZ.

Així doncs, les plataformes donen suport a l’avançat procés iniciat a Terrassa, el qual s’estén de forma generalitzada a ciutats europees com Paris, Montpellier, Grenoble, Boudeus, Berlín, Stuttgart, Gènova o Budapest.

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Teatre : Deixeu-me un tenor!

  novembre 24 21:30 - desembre 30 23:00
 2. Acte “Des del municipalisme a la Generalitat” de Catalunya en Comú Podem

  desembre 11 19:00 - 20:30
 3. Commemoració del Dia Universal dels Drets Humans

  desembre 11 19:30 - 20:30
 4. Club de Lectura: La mecànica de l’aigua

  desembre 12 18:00 - 19:00
 5. Commemoració del Dia dels Drets Humans

  desembre 12 19:00 - 21:00
 6. Acte Central 21D CUP a Terrassa

  desembre 12 19:00 - 20:00
 7. JAM SESSION

  desembre 12 21:00 - 22:30
 8. Club de Lectura d’Amics de les Arts: “Hamlet”

  desembre 13 19:00 - 20:30
Enquesta sobre Malarrassa
foto diari octubre Respon aquesta enquesta i ajuda'ns a millorar! L'enquesta és totalment anònima. Dedica només 5 minuts del teu temps a respondre a aquest qüestionari.
SEGUEIX-NOS A TWITTER