Els facultatius d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) han denunciat en una nota de premsa a tots els mitjans de comunicació la situació de precarietat en què es troben -comuna a tota la xarxa d’atenció primaria de Catalunya- i que, en el seu cas, es veu agreujada per diversos factors.
L’equip mèdic d’atenció primària del CST denuncia que els professionals que s’han anat jubilant darrerament no han estat substituïts permetent així al Servei Català de Salut estalviar diners a costa de la qualitat d’atenció que el CST presta a la població. L’absència de substituts es tradueix en situacions com la que es dóna al CAP Sant Llàtzer, on hi ha fins a 8.500 adults i 2.600 nens sense metge de família o pediatra assignat formalment.
Els facultatius que denuncien aquesta situació també exposen la pèrdua d’autonomia de gestió que pateixen des de fa anys degut a la delicada situació econòmica en que es troba el CST. Aquesta pèrdua d’autonomia no permet a l’empresa contractar més personal i fa que el CST es vegi obligat a pagar una mitjana de 600.000 euros anuals a l’Ajuntament de Terrassa en concepte de lloguer de l’Hospital de Sant Llàtzer per poder donar servei de llits residencials en una situació excepcional a la sanitat catalana, on allò habitual és que l’Administració o les empreses públiques cedeixin material en règim de cessió i no de lloguer.
Fent pública aquesta situació els metges d’atenció primària del CST volen fer un pas al front i demanar al CatSalut que acordi traspassar els recursos econòmics corresponents al consorci per tal de poder substituir els professionals de l’ICS que s’han jubilat o que es jubilaran i també volen demanar a l’Ajuntament de Terrassa que insti la Fundació Sant Llàtzer que presideix a cedir l’immoble on es troba l’Hospital de Sant Llàtzer al CST sense percebre cap quantitat e concepte de lloguer.
A més de fer pública tota aquesta informació, els signants de la nota de premsa sol·liciten el suport de la ciutadania amb la seva adhesió a la campanya de recollida de signatures i anuncien la seva renuncia a assistir a les sessions clíniques, a les comissions assistencials i no assistencials i a realitzar la formació als estudiants de medicina degut a la sobrecàrrega assistencial. Així mateix demanen el suport explícits a les seves demandes de les associacions de veïns, plataformes en defensa de la sanitat pública i partits polítics d’àmbit municipal i/o nacional.
Deixa un comentari