Terrassa commemora el Dia de l’Orgull LGTBI amb una setmana d’activitats

No Comment

cinema lgtbi terrassa 2017

Terrassa commemora el Dia de l’Orgull LGTBI amb la lectura del manifest del moviment a Catalunya fa 40 anys

Les activitats commemoratives comencen demà amb una pel·lícula al Cinema Catalunya

Terrassa se sumarà un any més a la commemoració del dia de l’Orgull LGTBI amb diverses activitats organitzades per l’entitat LGTB Terrassa i l’Ajuntament. Enguany, com a activitat destacada, es tornarà a llegir el manifest que, el 1977, va marcar l’eclosió a Catalunya del moviment social que reivindica la no discriminació de les persones per orientació sexual o identitat de gènere.

En aquest acte central, que tindrà lloc el dia 28 a les 19h davant l’Ajuntament de Terrassa, es llegirà el manifest presentat pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya durant la seva primera manifestació, el 1977. Aquesta organització va ser la primera entitat LGTBI legalitzada a l’Estat i la que va iniciar aquest moviment a Catalunya.

L’acte comptarà amb la participació de la regidora LGTBIQ, Lluïsa Melgares, i de Lluís Rambla, membre actiu de l’entitat LGTB Terrassa que va participar en aquella primera manifestació fa quaranta anys. Com cada any, l’Ajuntament de Terrassa hissarà la bandera irisada davant la seu Consistorial.

Cinema i teatre de temàtica LGTBI

A més de l’acte del 28 de juny, l’Ajuntament de Terrassa ha organitzat una sessió de cinema de temàtica LGTB, avui dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de l’Educació no Sexista. El Cinema Catalunya passarà la pel·lícula Center of my world (Die Mitte der Welt), de Jakob M. Erwa, a les 22h al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9). L’activitat compta amb la col·laboració de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, i els directors del certamen, Joako Ezpeleta i Antoine Leonetti, faran la presentació del fim. L’entrada és gratuïta i limitada a l’aforament de la sala.

D’altra banda, els serveis de Joventut i Lleure i LGTBIQ de l’Ajuntament, amb el suport de l’Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, duran a terme una sessió de teatre fòrum amb el títol La diversitat ens fa lliures, a càrrec de La Xixa Teatre, sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTBI en tots els àmbits, dirigida al jovent que forma part del programa Districte Jove. Es tracta d’una activitat per a un públic específic, no obert a la ciutadania en general. Està previst que hi assisteixi una cinquantena de joves d’entre 14 i 18 anys dels diferents districtes de la ciutat, amb els quals s’ha treballat prèviament la temàtica, mitjançant sessions de treball sobre gènere i diversitat sexual. L’objectiu de l’activitat és proporcionar eines per a la reflexió entorn a l’LGTBIfòbia, i generar, a partir de la peça, un diàleg que, de forma crítica i participativa, permeti prendre consciència sobre les desigualtats a les que estan sotmeses les persones LGTBI. L’activitat tindrà lloc el 29 de juny a les 18h al Centre Cívic President Macià.

Aquestes activitats s’emmarquen en el Pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de Gènere de Terrassa (DASIG), que aplega l’Ajuntament de Terrassa, diferents institucions i entitats de la ciutat i les entitats dedicades específicament a aquest àmbit. A més d’aquestes activitats impulsades per l’Ajuntament, algunes de les més de 40 entitats adherides al Pacte DASIG organitzen altres activitats durant els mesos de juny i juliol per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI i conscienciar la ciutadania, com ara el lliurament de premis d’un concurs literari sobre el col·lectiu o la festa Pride (orgull) de Terrassa, entre d’altres.

Related Articles

Deixa un comentari