[Miquel Mallafré] Democràcia avançada

No Comment

Queda clar que a dia d’avui ja tinc clar que Rajoy no cessarà a ningú del seu entorn per incompetent, per corrupte, per excés de zel i, encara menys se li acudiria plegar a ell, seria el súmmum de la seva incoherència. Mentre ell tingui clar que “Espanya és una democràcia avançada”, tan avançada que ja està prohibit votar, res és bellugarà de lloc. Rajoy és com l’art abstracte, és tan avançat que ja no cal aprendre a dibuixar. Pensar que vivim en una democràcia, fa de l’Estat espanyol una dictadura perfecte. Esdevé com una hamburguesa vegetal, una contradicció en ella mateixa. Rajoy, sempre ha estat sembrat. Com és possible acumular tanta caspa dins d’un cervell humà? Espanya és una democràcia tan avançada que hem esdevingut un altra cop una “democràcia orgànica”, però som “avançada”, visca la semàntica. Avançada en què exactament? Seré molt antic, però prefereixo el concepte tradicional de democràcia, aquella on els ciutadans poden decidir, diguem nostàlgic. Que parli de democràcia un personatge com ell o qualsevol dels seus que han infringit totes les lleis i que han tornat als temps del jou i les fletxes, no em negarà que el concepte s’ha desvirtuat i, molt. Governar de forma dictatorial sota la supervisió de la FAES (recordem que Aznar no se n’ha anat mai), és democràcia avançada?

Aquests dies tan convulsos que està vivint Catalunya i de retruc la resta del territori espanyol, ha sorgit un nou clam a l’entorn del poder “parlar”. Diria que parlar, dialogar sempre es fa entre iguals, gent capaç d’entendre el què es negocia, però amb un individu com Rajoy és impossible. El més lamentable és que no és culpa seva, són tota la galàxia d’intransigents i l’ultradreta més rància que milita en el seu partit i que tenen clar que per poder votar s’ha de passar per l’adreçador. Tothom sap que no poder votar en una democràcia és com follar per mantenir-se verge. Doncs apa, aquest país a hores d’ara està a les antípodes d’una democràcia. La Constitució que impera només serveix per establir un calendari de festes, no té cap altre objectiu que enganyar a un país de súbdits, només serveix per a que l’interpretin una colla de magistrats a sou: el Tribunal Constitucional, la seva existència en aquest moment és una entelèquia. Quan a la paraula democràcia, sr. Rajoy, si li afegeix masses adjectius a mida és per camuflar que no és una democràcia.

M’agradaria convidar als futurs antropòlegs a fer un estudi profund sobre el 30% de gent que diu trobar-se satisfeta o molt satisfeta amb la situació actual de vostè com a President. Si es confirma que estem al davant d’éssers racionals és molt probable que en aquest nucli de població trobem les bases sociològiques del relativisme cognitiu o de la física quàntica. Per poder constatar que som la democràcia que vostè diu, només cal veure com “posen ordre” als carrers, les places i els col·legis. Com desnonen. Com la gent gran s’ha de manifestar per que els tornin el seus diners que un grup de banquers delinqüents s’han petat. Només cal aixecar una mica la catifa per veure tots els casos de corrupció que té oberts el seu PP i veure com els mitjans no donen a l’abast per informar de tota la immoralitat que destapen cada dia que passa, tot es posar-s’hi. De fet, és molt possible que quan aquest escrit surti ja ens hagi tornat a desbordar amb una altre despropòsit dels seus. Són coses de les “democràcies avançades” com la nostra.

botomalarrassa

El PP que vostè dirigeix és un clan (els uneixen bastants vincles de sang en el més ampli sentit de la paraula). L’ interès general -siguem sincers-, els importa un carall, aquí només importa el que faci i digui el clan. A aquestes alçades del drama, no cal dir qui pertany al clan, tothom ho sap. Al clan el forma la minoria selecte amb milions en comptes bancaris d’aquí, Suïssa o qualsevol altre paradís fiscal, són els grans patriotes, els campions de la democràcia avançada. És normal que vostè defensi al clan i els seus membres, per això es va crear un partit com el PP, és per això que segueixen lluitant pels seus interessos de clan, malgrat comporti la vergonya internacional. He dit normal, no ètic, l’ètica els ve massa gran. El que realment és digne d’estudi és que persones que no pertanyen al clan els recolzin per aconseguir els seus objectius, sobretot quan el clan més aviat se’ls passen pel folre.

Aquests són els seus votants, uns irresponsables, els veritables culpables d’aquest desastre de Govern que patim. El dia que la gent d’aquest país entengui que abans de votar s’ha d’anar una mica llegit, aquell dia haurem fet un gran pas. Ningú no dubta que el PP va venir pel que va venir, per firmar la rendició incondicional davant els mercats, la resta us la rellisca, vostès estan aquí per perpetrar una infàmia i Catalunya us ho ha posat en safata.

Vostès s’han venut al millor postor internacional, aquí els únics innocents, les úniques ànimes de càntir som els ciutadans que ens estem menjant la seva incompetència, com així ho indica el guió. Estem de polítics professionals, d’assessors, de la claca de “ciudadanos”, de gestors, d’experts, de ronya en definitiva fins als collons.

Deixem-nos de tonteries. Vostè ha fet per la democràcia, el mateix que els alemanys van fer amb Polònia l’any 39. Vostè a desmantellat sense cap mena de pietat la sanitat pública i l’ensenyament, només per això vostè hauria de ser castigat penalment. L’altre, ha estat la consulta catalana (referèndum). No ha tingut cap altre argument per afrontar el repte català que parlar de tants per cents, que la fiscalia desbarri, que els jutges la caguin i enviar goril·les? Vostè ja no és tan sols un inepte, vostè és un polític negligent molt perillós, vostè està jugant amb vides humanes. El grau de degradació moral i ètic en la vida pública al que ens han portat vostè, la seva Soraya SS i el seu clan, supera amb escreix el pitjor dels malsons. Estic convençut que heu sorprès als vostres votants més recalcitrants, aquells que tenen la mateixa empatia vers els demés que una serp davant un pollastre de granja. Cada cop vostè parla de democràcia, els lleons del Congrés es caguen a sobre.

miquel mallafré

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER