L’Ajuntament i El Social acorden que no hi hagi cavalls a les Cavalcades de Reis de Terrassa

No Comment

L’objectiu és evitar incidents com el del passat 5 de gener i contribuir a la millora d’una de les cavalcades més reconegudes de Catalunya.

Fins al moment, encara no s’ha donat cap informació ni explicació sobre els motius i les responsabilitats.

La mort d’un cavall a l’inici de la cavalcada de Reis del passat 5 de gener, amb el seguit de queixes i protestes ciutadanes, ha tingut ja efecte; l’Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural El Social han fet públic, aquest 19 de gener, l’acord que, «per tal de garantir la seguretat de persones i animals, a les pròximes cavalcades de Reis no hi hi hagi cavalls».

Tot i ser un fet aïllat, consideren, la mort d’un dels animals en l’edició del passat 5 de gener ha portat el Govern Municipal i l’entitat organitzadora a prendre aquesta decisió, encara que, s’assegura a la nota de premsa, El Social ja havia iniciat fa uns mesos un procés de reflexió amb l’objectiu d’introduir alguns canvis que permetessin continuar millorant la qualitat de l’esdeveniment.

L’entitat, informen, tenia previst implementar paulatinament aquests canvis, entre els quals ja s’hi preveia la retirada d’animals. De fet, confirmen, en aquesta darrera edició ja s’havia avançat en aquest aspecte, ja que a la Cavalcada hi van participar la meitat de cavalls (quinze) que a l’edició de l’any 2017, en que n’hi va haver trenta.

La Cavalcada de Reis de Terrassa és un esdeveniment que cada any convoca milers de terrassencs i terrassenques als carrers de la ciutat. El Centre Cultural El Social organitza, des de fa 101 anys, la Cavalcada de Terrassa, un esdeveniment que ha evolucionat i s’ha adaptat als nous temps i a les sensibilitats socials, cercant en tota aquesta trajectòria l’equilibri entre la tradició i la innovació. El Govern municipal, així com totes les persones, entitats i associacions implicades en l’organització de la Cavalcada de Reis a Terrassa, han defensat sempre el bon tracte als animals i rebutgen tota mostra de maltractament o crueltat envers qualsevol ésser viu, d’acord amb la nota de premsa conjunta de l’Ajuntament i El Social.

De totes formes, fins al moment, i tot i l’enrenou causat pel fet, no s’ha fet pública cap informació sobre els motius de la mort de l’animal, circumstància que resulta, com a mínim, sorprenent, donades les característiques de l’esdeveniment i el perfil de les entitats organitzadores, especialment l’Ajuntament de la tercera ciutat en població de Catalunya. Les terrassenques i terrassencs, com a mínim, mereixen i tenen dret a una explicació sobre el cas i les responsabilitats que hi pogués haver.

Redacció

Deixa un comentari