L’Ajuntament de Rubí inverteix 18.000 euros en l’impuls de la cooperativa Som Mobilitat

No Comment
El cotxe de Som Mobilitat de Rubí

El consistori finança així part del primer vehicle elèctric del grup rubinenc de la cooperativa Som Mobilitat, a canvi de vals de conducció que distribuirà de forma gratuïta, segons informava el Diari de Rubí del passat 16 de gener. Aquests 18.000 euros representen el 77,5% de la factura de l’automòbil, un Renault Zoe que costa 23.000 euros. En tot cas, el Ministeri d’Energia bonifica la compra dels vehicles elèctrics amb unes ajudes entorn dels 5.000 euros.
El grup local de Som Mobilitat compta amb 10 persones que ja fan ús del vehicle, que es quedarà aparcat a la fotolinera de Rubí Forma. El cost de fer-se soci de la cooperativa són 10 euros i dona dret a accedir a l’aplicació mòbil que permet llogar el vehicle, que té un cost de 5 euros l’hora.


Pel que fa als vals de conducció citats abans, aquests es distribuiran entre els comerços, les entitats i els ciutadans que estiguin interessats per tal que facin la prova del vehicle i tinguin l’oportunitat de valorar els avantatges d’un vehicle elèctric. Des de l’ajuntament justifiquen l’aposta amb Som Mobilitat tot considerant que la promoció de la mobilitat sostenible és una qüestió fonamental per a la ciutat.

Deixa un comentari