Isabel Marquès torna a ser la Síndica de Greuges de Terrassa

No Comment

Des d’ahir i finalment, un any i nou mesos després de que la ciutat estigui sense Sindicatura de Greuges – precisament quan la mateixa Marquès va deixar el càrrec -, el Ple de l’Ajuntament ha designat Isabel Marquès Amat com a Síndica Municipal de Greuges de Terrassa. 23 dels 27 regidors del consistori han votat a favor de la seva candidatura per exercir el càrrec (els quatre representats de C’S i del PP s’han abstingut). Ho farà durant els propers 5 anys, tal com marca el reglament, que també requeria una majoria de 3/5 dels membres del Ple, és a dir un mínim de 17 vots favorables.

D’aquesta forma, es tanca el procés d’elecció, el segon després d’un anterior ple de polèmica i mancat de rigor, que va tenir en el seu punt culminant amb la votació oberta realitzada el passat 14 de desembre, en què Marquès va obtenir una clara majoria per part de 1.457 vots per part de ciutadans de Terrassa. La candidatura de Marquès va estar avalada per diverses entitats socials, i havia estat proposada, com a figura de consens i de vàlua reconeguda, per l’Espai Drets.

L’Alcalde Alfredo Vega, ha exposat que la proposta de Isabel Marquès es basava “en el projecte presentat per la candidata, en el seu perfil, en la seva experiència en el càrrec (va ser síndica entre 2010 i 2016) i en el fet que va ser la candidata que més suports va obtenir en el procés de participació ciutadana”. Es tracta d'”una eina molt important per a la defensa dels drets fonamentals i llibertats publiques a la nostra ciutat, així com per la supervisió del funcionament de l’administració municipal, per reparar errors i introduir millores a l’administració”, ha manifestat Vega.

Per la seva part, tots els grups municipals han donat la benvinguda a Marquès i han reconegut la seva vàlua per tal d’exercir el càrrec, tot desitjant-li tots els encerts. També s’ha destacat que la Sindicatura “ha de funcionar amb independència al marge del debat polític i per estar únicament i exclusiva al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa”.

En els propers dies, mitjançant un decret, l’Alcalde especificarà la data d’inici en el càrrec, la dedicació i el règim de retribucions. La memòria de valoració es publicarà properament a la plataforma Participa Terrassa: https://participa.terrassa.cat.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari